Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch film na sobotný večer, v dnešnej dobe film na nedelné popoludnie, ak nejde nič zaujímavé niekde inde. Väčšinou nikde nič nejde takže som neprepol a dalo sa. Nechce Reitman dojsť pozrieť tam, kde má korene a natočiť romantickú komédiu o našich vládnych predstaviteloch? Hneď by som išiel do kina na slovenský film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Učebnice chytrého humoru a lehké politické satiry. Nevídaná plejáda patřičně využitých hereckých hvězd v nereálném, avšak stoprocentně účinném a inteligentně vypointovaném příběhu ze zákulisí vysoké, korupcí a přetvářkou prolezlé politiky. Úlisně šmejdský Frank Langella versus tradičně dokonalý Kevin Kline spolu s přesně zabudovanou romantikou a silným finále tvoří mega příjemný zážitek, který v součtu nemá výrazně slabších míst (snad jen předfinální část pod tíhou nahromaděných konfliktů trochu drhne). Při závěrečném loučení s šéfem ochranky Vingem Rhamesem jsem měl fakt na krajíčku... 85% a ta pátá * za čiré názorové i pocitové sympatie. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy snili o tom, být prezidentem? Co byste změnili nebo udělali jistě lépe? :-) Tak tento film budiž vám příkladem. I z obyčejného člověka se může stát nejvlivnější osoba planety. Ale pozor, stejně tak rychle může o všechno přijít. Dave si ale ví rady, takže jej čekají jen příjemné povinnosti, změna k lepšímu a pár starostí o to, jak překazit plány jednoho zavšiveného podřízeného:-) Celkově příjemná podívaná se šťastným koncem, jak jinak...:-) 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na tuhle roli se zvyká sakra dobře a zatraceně rychle. Zatímco u skutečného prezidenta Američan zamlaskal dojetím, když sledoval, jak láskyplně se chová ke své manželce a páru pejsků, u jeho dvojníka to začalo s rozpaky. Jenže pravý vládce Bílého domu je ve skutečnosti hovado, do psů za oponou klidně kopne, jeho politikaření je zkorumpované, jeho manželství ztuhlé, jeho milenka nadržená. A právě další úlet se sekretářkou se mu stal osudným, upadne do kómatu a jeho tým vymyslí ďábelský plán. Dvojník Dave to musí vzít za nejmocnějšího muže světa. Jenže ten je prezidentův pravý opak: dobrosrdečný, citlivý, obyčejný chlap, což pozná i první dáma. Navrch šéf prezidentova štábu chce tahat za ještě temnější nitky. A právě intrikány v pozadí začínají šokovat Daveovy reformní kroky. Ivan Reitman je solidní komediální tvůrce, scénárista Gary Ross už příjemně překvapil s komedií Velký a pak i se Seabiscuit, situační humor tak funguje, herecky je to také jízda (hlavně Kevin Kline a Frank Langella). Ve výsledku tu tedy máme další z řady poctivých laskavých amerických limonád let devadesátých. Buďme za takové rádi. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno