Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Kovic (Kevin Kline) je vybrán jako prezidentův dvojník, ale náhoda tomu chce, že bude muset za skutečného prezidenta Billa Mitchella, kterého postihne mozková mrtvice, zaskočit na plný úvazek... Pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Arnold Schwarzenegger se objeví pouze v cameo roli, aby dětem řekl, že nemaji jíst koblihy. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekrásna oddychová romantická komédia ktorá skrátka pohladí po srdci. Nádherná Howardova hudba, zaujímavý scenár z amerického politického diania, trefný humor, neodolateľne očarujúca Sigourney Weaver a skvele odvedená réžia Ivana Reitmana. Film z doby, v ktorej o takéto "malé-veľké" filmy nebola núdza. Tá doba je už žiaľ nenávratne preč. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Byl jsem při tom a přitom... Být "tatíčkem Ameriky." To chce výkon. To jest úkolový most, ke stropu "hops," kariéry skvost, vrchol stop. Důležitý, leč vysilující post. Job - den i noc. Boj za čest, spravedlnost, důslednost. Za čistý stůl, svůj postoj. Nepoddat se moci skalpelu, která by zařízla řád, znetvořila tvář úřadu. Tak praví pravý první muž. Podpořen důvěrou, projevenou davem. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá Oscar za scénář? Ten má tolik trhlin v logice, že by to musela být crazy komedie, aby to dávalo nějaký smysl. Ale tak to není. Doktor by hned na začátku musel poznat, že jde o jiného muže, pak je tu hlas a asi dalších padesát věcí. Snad pro někoho, kdo jen povrchně sleduje děj, může být film něčím víc, než jen lehkou zábavou. Ono to totiž není téměř vůbec vtipné, takže jediné, co zbývá, je romantický film. Do toho je kýčovitě namíchaná pohádka o sociálních podporách nového prezidenta a zloduch poradce ostrouhá. Jak tohle může mít 71%, to nechápu. když něco na tohle téma, tak "Byl jsem při tom". ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Země je nemocná. Ty ji máš odvézt do nemocnice." ----- Milé, leč neoslnivé pojednání o tom, kterak Dave ke štěstí a k první dámě přišel. A jelikož kladní hrdinové jsou ve výrazné přesile, jde v podstatě o konejšivé vyprávění na dobrou noc z téměř ideálního světa, který má s reáliemi vysoké politiky pramálo společného ... ba co víc: Kdyby mohl, štítivě by se od nich odvrátil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama