Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Milé, prostě milé. Kombinace politické mystifikace ala Vrtěti psem, ovlivnění US prezidenta obyčejnými lidmi ala Americký prezident šmrnclé tradičními situacemi postavenými na záměně vyšla parádně! Bavil jsem se skvěle a kromě promyšleného scénáře na tom měl podstatný podíl i velice přesvědčivý Kevin Kline. Ben Kingsley se sice objevil jen v poslední třetině, ale i během ní dokázal být vyloženě uhrančivý. Závěr nejprve vypadal, že skončí tradičně americký kýčovitě, kdy Dave před Kongresem vše hrdě přizná, ale finální finta to dostatečně napravila. Pro mě rozhodně jeden z nej dvojnických filmů a zaručený recept na příjemně strávený večer. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Učebnice chytrého humoru a lehké politické satiry. Nevídaná plejáda patřičně využitých hereckých hvězd v nereálném, avšak stoprocentně účinném a inteligentně vypointovaném příběhu ze zákulisí vysoké, korupcí a přetvářkou prolezlé politiky. Úlisně šmejdský Frank Langella versus tradičně dokonalý Kevin Kline spolu s přesně zabudovanou romantikou a silným finále tvoří mega příjemný zážitek, který v součtu nemá výrazně slabších míst (snad jen předfinální část pod tíhou nahromaděných konfliktů trochu drhne). Při závěrečném loučení s šéfem ochranky Vingem Rhamesem jsem měl fakt na krajíčku... 85% a ta pátá * za čiré názorové i pocitové sympatie. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dvojníkem amerického presidenta aneb Všechno dobře dopadne, protože musí. 1) Politická satira je vděčné téma. Scénárista Gary Ross využil své minulosti jako politického poradce presidentských kandidátů a sepsal velmi koukatelnou a příjemnou úsměvnou komedii, kde sice víte předem, jak vše dopadne, ale prožitek ze sledování vám to neubere. 2) Přidejte řemeslnou zručnost výrobců a máte film, který jistě neudělá díru do světa kinematografie, ale na který se opakovaně rád koukám. 3) A těm, kteří ve snímku vidí pouhou nudnou řemeslnou rutinu a spekulují o tom, kterého díla že je to remake (nabízí se jich celá řada), mohu jen říci slovy šéfa presidentského úřadu Boba Alexandra: Ho ho ho! Die, you pond scum! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film Tyhle laskavé a přitom satiricky kousavé reitmanovky mi dneska hrozně chybí... Kdo neviděl, určitě doporučuji. Viděl jsem to po letech a od prvních chvílí do konce jsem se u toho usmíval a přitom to bylo tak trefný. Zkoušel jsem to rozkoukat v originále, ale ne, tyhle ranně devadesátkové dabingy neměly konkurenci. Jak se tu často řeší, na co se podívat s rodinou nebo rodičema, tohle je přesně ono a v mých očích strká do kapsy i mnohem slavnější komedie. Nejoblíbenější citáty z filmu: účetní při pohledu na rozpočet USA: "Takhle blbě vedený osobní finance jsem v životě neviděl." "Kdy ti to došlo? -Když ses podíval, on už se dlouho nepodíval." 9/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama