Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

tron 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery. Dvojník sa učí vžiť do kože "originálu", dvojník je perfektný, získa srdce chladnej ženy, nedopatrením stratí srdce chladnej ženy, sú mu hádzané polená pod nohy, dvojník polená preskočí, získa stratené srdce chladnej ženy a nájde sám seba. Ak sa za TOTO získava v Hollywoode nominácia na Oscara za najlepší scenár, tak na to poviem jediné. WTF??? Nikdy som nechápal, čo sa komu páči na Daveovi. Pobavili ma cameá Arnolda Schwarzeneggera a Olivera Stonea, ale inak som tento film nikdy nemal rád. Scenár nie je vtipný ani pôvabný, réžia rutinná, Kevin Kline nesympatický, Sigourney Weaver sa mi mimo sveta Votrelcov nikdy moc nepáčila a i katsing vedľajších rolí je mimo (Kevin Dunn, Laura Linney, Frank Langella, Ben Kingsley). Len Ving Rhames má niečo do seba). ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film..Ale víte, když nejdříve shlédnete snímek s názvem Masquerade, zjistíte, že Dave mu sahá tak akorát na kotníky. Samozřejmě vím, že už je to druhá stránka věci. Pravdou ale zůstává, že motivy jsou téměř totožné akorát každý je z jiného roku a jiné kultury. A to se nedá nesrovnávat. Teda mě to už nejde. 7/10 ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně se divím, že jsem tohle dokázal sledovat až do konce. Americký prezident má identického dvojníka, a z jejich záměn vyplývá většina situací. Kriste na nebi, ale co je na tom zajímavého!!!! Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou dobří herci, ale v tomhle filmu snad účinkují nějakým omylem. Přísahám, že jsem se ani jednou nezasmál. Nebylo čemu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie z amerického prezidentského prostředí jsem si oblíbil už v dětství a ani nevím proč. Dave patří k jedněm těm nejlepším, co v tomto žánru vzniklo. Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou ve svých rolích úžasní a ostatní herci nijak nezaostávají. I téma výměny prezidenta je docela zajímavé. Dave není dokonalý film, ale rozhodně se jedná o vysoký nadprůměr. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama