Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

castor 

všechny recenze uživatele

Na tuhle roli se zvyká sakra dobře a zatraceně rychle. Zatímco u skutečného prezidenta Američan zamlaskal dojetím, když sledoval, jak láskyplně se chová ke své manželce a páru pejsků, u jeho dvojníka to začalo s rozpaky. Jenže pravý vládce Bílého domu je ve skutečnosti hovado, do psů za oponou klidně kopne, jeho politikaření je zkorumpované, jeho manželství ztuhlé, jeho milenka nadržená. A právě další úlet se sekretářkou se mu stal osudným, upadne do kómatu a jeho tým vymyslí ďábelský plán. Dvojník Dave to musí vzít za nejmocnějšího muže světa. Jenže ten je prezidentův pravý opak: dobrosrdečný, citlivý, obyčejný chlap, což pozná i první dáma. Navrch šéf prezidentova štábu chce tahat za ještě temnější nitky. A právě intrikány v pozadí začínají šokovat Daveovy reformní kroky. Ivan Reitman je solidní komediální tvůrce, scénárista Gary Ross už příjemně překvapil s komedií Velký a pak i se Seabiscuit, situační humor tak funguje, herecky je to také jízda (hlavně Kevin Kline a Frank Langella). Ve výsledku tu tedy máme další z řady poctivých laskavých amerických limonád let devadesátých. Buďme za takové rádi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka je celkem otrava, kde se nic moc nedeje, pak nastesti Dave prilitne do Bilyho domu a zadne delat bordel a od ty doby az do konce filmu uz to je pohodova zabava, kde je akorat Dave misty uz otravne velkej dobrak a cely je to lehce predvidatelny. Nicmene i ty hluchy mista zachranujou skvely herci v cele s supersympatickym Klinem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská šablona, tzn. velmi předvidatelný děj, černobílé postavy, patetické projevy a naivní úvahy o tom, co je správné... . Ano, to všechno v tomto filmu je, ale je to sepsané a zahrané tak dobře, že to nevadí. K. Kline to dává tak, že nemáte problém uvěřit mu jak prezidenta dacana, tak jeho dvojníka. Weaver toho prostoru nedostala tolik, ale když ano, byla radost na ni koukat. Díky její Ripley jsem si nikdy nevšiml, že to byla vlastně moc pěkná ženská. Nu a třetí do party Langella, ten to měl jako polihajzlík jednoduché, takže není prakticky co vyčíst. I přes tu naivitu na hraně hollywoodského kýče jsem se nechal lapit. Příběhy o dobrých lidech a o tom, že pořád stojí za to bojovat za správnou věc, často končí jako patetické bláboly, ale Raitmanovi se podařilo uplácat pozitivní a pohodový film, u kterého se budete většinou usmívat. Ke konci už ale bylo toho skautíkovství moc, takže 4* jsou tak akorát. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekrásna oddychová romantická komédia ktorá skrátka pohladí po srdci. Nádherná Howardova hudba, zaujímavý scenár z amerického politického diania, trefný humor, neodolateľne očarujúca Sigourney Weaver a skvele odvedená réžia Ivana Reitmana. Film z doby, v ktorej o takéto "malé-veľké" filmy nebola núdza. Tá doba je už žiaľ nenávratne preč. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama