Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, které by víc slušela forma několikadílného televizního seriálu - sitcomu. Jednotlivé vtipy jsou bravurně (leč předvídatelně) vypointované, ale není jich příliš. Hereckým výkonům pak dominuje Kevin Kline v dvojroli. Ostatní nepředvádějí víc než očekávaný komediální průměr. A k němu se ostatně řadí i celý tento film. 65% Zajímavé komentáře: Jeanne, JohnnyD, d-fens ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi nie až tak dokonalé ako Ryba menom Wanda, ale po počiatočnej skepse som sa do filmu dostal a využitý typ humoru som väčšinou ocenil. Nedocenil som však každý vtip, vtedy by to bolo na plný počet. Niektoré veci asi zostali v dabingu stratené v preklade, napriek tomu si pointy dovtípite vždy. Na záver sa to už poriadne rozbehne a je aj patrične využitý fakt, že si dvojúlohu otca a syna zahral Kevin Kline. No a po týchto dvoch komédiách mi je záhadou, prečo Jamie Lee Curtis a John Cleese neskončili v skutočnom živote ako manželia. Michael Palin sa tu objavuje so špecifickým druhom domáceho maznáčika a keďže som podobný arachnofobik ako Cleeseova postava, tieto scény som za vtipné rozhodne nepovažoval. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Wandy vsadili producenti na stejný tvůrčí tým a přestože je tento snímek o poznání slabší, nedokázal jsem hvězdičku ubrat, na to mám Pythony a Jamie Lee Curtis až příliš rád. Zatímco Kevin Kline hraje opět sebestředného blba, který se ovšem jeho Otovi nemůže vyrovnat, Michael Palin dostal tuto roli zřejmě jako omluvu za koktavého Kevina, určitě měl ze všech zúčastněných ve scénáři nejvíc textu. Film jsem si každopádně užil, invence ošetřovatelů byla úžasná, všichni ti vražední nosálové, králíci, surikaty a mravenečníci mě fakt bavili. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Celkom nápaditá komédia o mimoriadne "nebezpečných" miláčikoch zamestnancov jednej zoo sa vďaka skvelému obsadeniu, adekvátnej dávke humoru a troche akčnosti stala oddychovou záležitosťou pre rodiny s deťmi. Nie je jej čo zazlievať, podobne ladených filmov s akým takým scenárom a dobrými hereckými výkonmi je ako šafránu. Pokiaľ patríte k milovníkov nenáročných filmov, pridajte si ešte jednu hviezdičku, musím sa priznať, že aj ja som bol medzi 3 a 4 na pochybách. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Cleese se svym freudovskymy prebrepty a ustavicne mluvici Palin, do toho parta zamestnancu ZOO, chodici ve finale ve zvirecich prevlecich a Lee Curtis se svoji sik postavou - bavil jsem se! Kline dostal dvojroli bezcitnych kapitalistu (Cleese je labourista, takze se na tehle postavach s gustem vyradil). Klasicke crazy prvky jako schovavani do skrine, honicky nebo prevleky pusobily prirozene, zabavne byly i sexualni dvojsmysly, u kterych se vetisinou kroutim trapnosti. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)
  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama