Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (77)

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Hele sračka to rozhodně není. Největší problémem seriálu je asi ta rozkolísanost jednotlivých epizod, kdy po prvních třech dost dobrých epizodách přišli dvě totálně nudné epky. Sice potom zase následovala jedna vcelku dobrá epizoda, ale potom zase přišla jedna naprosto katastrofická epizoda. A co se týče posledních třech epek, tak osmá byla ok, devátá byla průměrná a desátá byla hodně dobrá. A to samý můžu říct i o příběhu a postavách, které mě v jednu chvíli celkem bavili a ve druhou mě totálně iritovali. Naopak největší předností seriálu je ta velkolepost, kde obzvlášť scény s Godzillou berou dech. Obě časové linie se dobře propojují, soundtrack je dost dobrý a řemeslně ten seriál funguje na jedničku. Seriál by zřejmě potřeboval zkrátit minimálně o dvě epizody, postavy a příběh sem tam nefungujou, ale vlastně mi to celkově přišlo průměrný. P.s.: Kurt Russell je pořád neuvěřitelný frajer. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Lehké zklamání. Po prvních pár dílech jsem byl dost nadšený a fakt jsem se dobře bavil. Líbilo se mi, že má seriál dvě časové linky, odkrývají se tajemství o původu organice Monach a ke všemu se občas objeví nějaké monstrům. Vizuálně seriál vypadá dobře, herecky to taky nebylo vůbec špatné - tedy až na pár jedinců. Atmosféra taky v rámci možností fungovala. Jenže, co se nestalo. Po pár dílech se celý seriál začal rozpadat, protože byl až moc hloupý, věci se děly tak jak scénáristé potřebovali a to, že to nedává smysl jim vůbec nevadilo. Příběh se soustředil na rodinné traumata, dialogy tahaly za uši a některé momenty se fakt nepovedly. Neříkám, že to v rámci guilty pleasure nefunguje, netvrdím že to místy není dobrý, protože to má cool momenty, ale je tady hodně znát, že tu chybí jistá odlehčenost a nadhled, a tah na bránu. Více monster, méně vylévání srdíčka, více přemýšlení, méně velkých blbostí. Snad v druhé řadě to bude lepší. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že Monarch pojede ve dvou časových rovinách, kdy ta první bude přímo navazovat na Skull Island a ta druhá bude zasazená mezi první a druhou Godzillu. Postupem času nicméně přebere otěže novější linka a i když mi vůbec nevadilo že se příběh zaměřuje na postavy a monstra tu slouží jen jako velkolepá, avšak chvilková atrakce (probuzení Godzilly je tady asi nejpůsobivější scéna), tak nakonec té vaty je strašně moc. Hlavně ve druhé polovině, která má velké problémy s tempem a často přešlapuje na místě je to strašně znát. Vyloženě průšvih to není, ale jak už tu padlo, kdyby se celá série sestříhala do dvou hodin, vůbec nic by se nestalo…60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Věřím že z toho nějaký šikula na netu udělá dvouhodinový sestřih který vystihne to nejpodstatnější a ten by mělo smysl vidět, sledovat celý seriál jinak je jen ztráta času. Na skutečná monstra dojde v každém dílu většinou jen tak v závěrečných pěti minutách. Těšil mě tam Kurt Russell, pro kterého je to dost možná poslední zásek ve velké trikové akci, baví mě skoky mezi časovými rovinami a odkrývání historie Monarchu v minulosti s jeho mladší verzí hranou trefně jeho synem, ale té vaty je vážně hrozně moc. A hlavně na to že jde o navázání na výborný Kong: Skull Island tu absolutně chybí nadhled a humor, bez kterého takhle cheesy náměty vůbec nemůžou fungovat. 5/10 ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prázdná nudná story o hledání táty v podání unuděného týpka a jeho nově nalezené sestry. Godzilla tu je v celé stopáži asi 2 minuty a jinak tu jsou ještě asi 3 potvory, na 8 vteřin. Celé je to pomalé, ukecané, postavy nic nedělají, nikomu nefandíte - ani té Godzille - k nikomu se nemáte jak připoutat a i když je tu 800 flešbeků, tak se o postavách nic nedozvíte. Nejhorší ale nakonec. Nejen že se do středu země dá dosta asi z 58 míst na planetě ale oni si ještě naserou do "loru" tím že najednou v dutozemi funguje čas jinak, což bych řekl že dost podrazilo nohy sekvenci v Godzile vs. Kongovi, kdy je ta skupinka v dutozemi společně s Kongem kdy tam byly xy hodin aniž by nahoře v normálním světě uplynulo asi tak 30 let. Tak děkujeme za další kraviny v už tak dokurveném světě. Tohle byl těžkej omyl a vzhledem k tomu že to skončilo jakž takž uzavřeně, předpokládám že druhá serie nebude. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • Výkonný producent a showrunner Matt Fraction prozradil, že hmyzoidní monstra z této epizody byly vytvořené záměrně, aby lidem připomněli, že ne všechny monstra musí být přes 100 metrů vysoká. (NiWi)
  • Monstrum z této epizody dostalo název „Frost Vark Titan“ a jde o titána, jehož vzhled byl inspirován luskouny a krtkem hvězdonosým. Jeho unikátní schopností je rapidní snížení teploty za pomoci svých ústních výrůstků, kdy dokáže nechat cokoliv ve vteřině zmrznout na kost. (NiWi)

Reklama

Reklama