Reklama

Reklama

Jak se dělá dobrá škola


Na gympl v pohorkách a s batohem (E06)

(epizoda)
Česko, 2023, 27 min

Režie:

Michael Kaboš

Scénář:

Tomáš Feřtek

Kamera:

Ondrej Zelenec

Hrají:

Jiří Havelka (průvodce)

Obsahy(1)

Osmileté gymnázium, které má jen čtyři třídy, necelých sto žáků, dva až tři dny v týdnu se tu učí venku za každého počasí a školní rok končí několikatýdenní expedicí. To je Přírodní škola, kde ředitel hraje každé ráno studentům na kytaru a tvrdí, že víc jich přijmout nemůže, protože by se nevešli okolo táborového ohně. Přesto to není škola jen pro kluky se zájmem o přírodní vědy. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zajímavá škola. V podstatě opět balzám na duši, protože učitelé nevystupují jako automatická autorita, ale vědí, že respekt si získávají až během své práce se studenty. Stejně tak vedení školy nemluví o dětech s despektem, ale považují prakticky za hotovou věc, že se díky vzdělání od nich v životě neztratí, ať už budou v životě dělat cokoli. Pokračování na VŠ není problém, jen volba. Opravdu osvěžující. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Exkurzni dny je vyborny napad. Nechat si pripravit hodinu od jinych zaku bych bral jako ztratu casu pokud by neslo o zabavny program. Dokument je ke shlednuti v archivu Ceske televize. ()

Reklama

Reklama