Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

Olík 

všechny recenze uživatele

465 hráčů, u kterých za deset epizod prakticky nezaregistrujete jejich existenci. Úkoly s kterými by tvůrci, stejně tak jako s visuální stránkou, mohli ještě pohrát – bavily lodě nebo visutý most – ostatní soutěže a především ty, které lámaly chleba, slabota. Produkce jako z YouTube kanálu. O nějakém navození sounáležitosti mezi divákem a hráči se ani nedá bavit. Jak mne příliš neoslovit původní seriál, tak s jeho převedením do soutěžní reality-show jsme na tom podobně. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

vizuálně skvělé, některé hry podařené, ale "hry" kde se pouze vybírají účastníci co jdou dál, to je prostě o ničem. Logicky je to vyplněné žvaněním o ničem. klobou dolů před hrou kuličky, tam autoři dokázali podvést účastníky a dali dohromady přátelé, kteří se museli vyřadit, fakt super nápad a provedení. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná a napínavá reality show, která má tu nevýhodu, že někteří si na ni vylévají vztek, protože čekají na druhou řadu hraného seriálu. Ale pokud se oprostíme od emocí pramenících z dlouhého čekání, objektivně řečeno jde o dobře zpracovanou a působivou podívanou, u které prostě nelze obhájit hodnocení odpad. Samozřejmě to není tak intenzivní jako seriálová verze, ale sympaticky to odhaluje charaktery lidí a některé zvraty jsou povedené. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě tak nízké hodnocení. Mě se to líbí, je to v podstatě stejný jako seriál, jen bez toho příběhu a smrtelných úkolů. Jen je tam pár nesrovnalostí například když dostanou první jídlo je jasně řečeno že každý má jednu porci ale číslo 161 jde dvakrát a nic se neděje a jídlo zbyde na všechny. Pak ve hře na lodě se mají rozdělit do 8 týmů se stejným počtem hráčů. Jenže jich je 118 a tam ten výsledek je 6 krát 15 a 2 krát po 14.A když začnou hrát lodě tak hraje 15 proti 14 . Což měli teda udělat 14-14 a 15-15, aby to bylo spravedlivé. Zkouška z telefonem byla dobrá, jen jí dotyčný měl jinak udělat, aby přesvědčil jinýho, aby si ten telefon vzal. Stačilo říct jedno číslo s tím, že si má vzít sluchátko a ne lákat na jídlo. A ve hře kdy měli napsat číslo koho chtějí vyřadit a tři nejvíce psaná čísla vypadnou. Tak se krásně mohlo stát že napíšou jen dvě čísla a to první a pak ten to oplatí tomu co ho napsal a všichni ostatní mohli psát jen ty dvě čísla. Pak by mě zajímalo jak by to udělali, když chtěli tři. Velmi vtipný bylo hra s kostkou kdy si jeden otevře výhodu do příští hry a další ho vzápětí vyřadí. Těším se na další díly. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka. Ne, nebojte, nehodnotím tuto ubohost odpadem jen proto, že se tam neumírá, byť tím totálně doslovné kopírovaní stejnojmenného seriálu úplně ztrácí smysl. Hlavní problém je jinde. Tohle totiž NENÍ reality show. Nedovedu si představit, jak moc velký degeš musí být divák (čti pěti a čtyřhvězdičkář), aby hned během první hry nepoznal, že toto celé je jen nahrané divadýlko. Ty vole, obrovská prázdná hala, kde jsou hladké zdi, hladký strop, prostě široko daleko ŽÁDNÁ kamera/kameraman a přesto je během akce milion záběrů ze všech možných i nemožných úhlů, protagonisté zabíráni zblízka v detailu uprostřed davu, což samozřejmě není ani fyzicky možné, protože i kdyby byly kamery zabudovány ve zdech, nezvládly by tak kvalitní zoom a ještě by jim výhled blokovali ostatní "soutěžící". Schválně se podívejte třeba hned na první tři střihy úvodního rozběhu "soutěžících". Záběr č.1 - z dálky celá hala, záběr č.2 - najíždí proti běžcům (nájezd je viditelně fyzický, tzn. na kolejích nebo závěsném rameni), záběr č.3 opět celá hala z dálky. Správně by tedy v záběru 1 a 3 měla jít vidět pohyblivá kamera, která točila ten druhý záběr, samozřejmě po ní není ani vidu. A aby to nebylo málo, udělal jsem si několik screenů za sebou z další fáze hry a lidi se na nich prostě teleportují na úplně jiná místa. Ubohá šaráda, která je bez nadsázky na stejné úrovni jako Soudkyně Barbara či Nebezpečné vztahy s Honzou Musilem. Nebo Wrestling. Připomíná to taková ta současná prank videa, kde se jakože nachytává pár lidí na skrytou kameru, ale namísto 1-2 statických kamer někde v křoví, jsou protagonisté zabíráni taktéž z 10ti různých úhlů i zblízka bez jakékoliv autenticity (i na tohle se bohužel hloupí lidi nachytávají). Něco, co se prezentuje jako realita, ale je to jen prachsprostě sepsaný, zahraný, naaranžovaný produkt, si nezaslouží ani jednu ušmudlanou hvězdu a nechápu, že tenhle PODVOD není v černých číslech. Tfuj. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama