Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tento film byl prvním mým setkáním se Stephensonovou klasikou. Už asi v deseti letech se mi moc líbil. Až pak jsem si přečetl neméně skvělou knihu. A i dnes po dvaceti letech jsem nadšený z tohoto filmu s legendárními herci, Hestonem, Leeem a tehdá mladičkým Balem. [1791. hodnocení, 78. komentář, 71%] ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malému klukovi mi táta četl Stevensonův originál, já si obkresloval mapy ostrova a v plastové flašce je házel do potoka (nebo spíš do stoky). Ze slepého Lavičky (v téhle filmové verzi Slepejše) jsem měl vždycky hrůzu. Tenhle film je spíše průměrnou adaptací věrnou předloze. Nic víc, nic míň. (113.) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či zle hľadám, ale filmov o pirátoch je pramálo, ak nerátam okukaných Pirátov z karibiku a aj tie filmy čo sú, sú väčšinou nudné a staré. Toto je jeden z nich. Snímku som si pozrel kvôli mladučkému Christianovi Baleovi, ktorý už vo svojom mladom veku podával slušné výkony, avšak nepamätám si, že by som ho vôbec registroval vo svojom detstve. Snímka je v skutku nudná, možno za pochvalu stojí úvod. Tešil som sa na Christophera Leeho, ktorý tu skoro ani nehral a navyše mal celý film okolo hlavy šatku, pretože bol slepý, takže som ani nevedel že je to on a mohol ho hrať hocikto iný, nie taká superhviezda. Bohužiaľ táto snímka vám ani nespriemni prípadnú upršanú sobotu či nedeľu. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ááá Jime, hochu, tohle je jeden z těch povedených filmových přepisů Ostrova pokladů. Ať mě hrom bací, černá známka, Kostelničko, tebe se nebojím, Charlton Heston je jako Dlouhý John Silver skvělý! Přitáhněte ráhnovou otěž, barone Trelewney, tohle je teď moje loď. I ostatní herci jsou více než ucházející, toliko škoda, že Ollie Reed vyfasoval jen takový štěk. Samé dukáty! ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který jsem jako malý doslova zbožňoval a pouštěl si ho pořád dokola. I s odstupem času si uvědomuju, že tomuto snímku nelze prakticky co vytknout. Herecké výkony jsou dobré, soundtrack také, výprava a dobrodružství skvělé a hlavně se věrně drží své knižní předlohy. Pro mě určitě nejlepší zpracování Stevensonova románu....Jo a odpočívejte v pokoji pane Hestone, Reede a Postlethwaitele. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama