Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

raimi 

všechny recenze uživatele

U tohohle Jackieho fláku se mně dere na jazyk slovo klasika. Projekt A diponuje vším, co fanoušek martial arts očekává. Nabušený a nápaditý fighty, dechberoucí stunty, i přes celkem dlouhou stopáž slušný tempo, na hk poměry vysokej rozpočet (kterej jde, nejen na výpravě vidět) a hlavně Jackie, Sammo a Yuen Biao opět spolu... Prostě paráda. 80% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Parádní bitky v režii Jackieho Chana prošpikované komickými výstupy - přičemž některé z nich připomínají éru němé grotesky. A s dějovou linií se to má tak: Je poměrně jednoduchá, i když v několika slabších chvilkách maličko nepřehledná - a víceméně slouží k tomu, aby nejrůznějším krkolomným kouskům Jackieho a jeho společníků poskytla dostatečný prostor. Navzdory tomu si docela dobře vystačí a obstojí sama před sebou - a já nemám potřebu ji rozebírat ... ;-) ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu nebylo jasné, že Jackie má rád staré hollywoodské grotesky, pak tento film ho o tom celkem úspěšně přesvědčí. Jackie hraje příslušníka námořnictva, které má za úkol potírat piráty. Problém je, že místní podsvětí je poměrně úspěšně sabotuje a k tomu je zde rivalita s místní policií, kde je důstojníkem Yuenem Biao. S nimi se utkají v úvodní barové rvačce, kde se Jackie utká s Yuenem. Hlavní roli zde ale hraje talíř s těstovinami a komedie s tím spojená. Po další sabotáži je námořnictvo začleněno do místní policie. Zde se dají Jackie a Yuen dohromady při zatýkání hledaného kriminálníka. Je jasné, že následuje bitka a demolice  podniku pro místní smetánku. Zde se Jackie a Yuen předvedou v několika parádních výměnách s místními gangstery. Jackie zde narazí na místního zlodějíčka (Sammmo Hung) se kterým se zná a s kterým se dá dohromady, aby dopadl piráty. Následuje spousta komedie a akce z nichž vyčnívá groteskami inspirovaná honička na kolech a skok z věže, který je z tohoto filmu nejznámější a patří k vrcholným momentům Jackieho kariéry. Vlastně, celá sekvence s koly je fenomenální a vtipná. A to nás ještě čeká finální zúčtování s piráty, kde se Jackie, Yuen a Sammo spojí proti pirátské přesile. Project A patří k Jackieho klasikám. Poprvé zde předvádí krkolomný stunt, což se stalo jeho trademarkem. Project A je prototypem a zároveň zářným příkladem toho, proč se Jackie stal jednou z největších filmových legend. Škoda, že zrovna tento film se mi dlouho vyhýbal. Viděl jsem ho až na DVD, protože v televizi do té doby neběžel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem průměrný Jackie Chan, který je sice našlápnutý tím, jak se pořád něco děje, jsou zde skvělé kaskadérské kousky, ale jako komedie mě to docela nudilo. Mám Jackieho pojetí akčního filmu rád, ale tady ani tak akce v některých případech nestála až tak moc za moc. Ty jeho tanečky jsou někdy prostě unavující. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Námorníci sa púšťajú do boja proti pirátom, ktorým sa až doteraz darilo so všetkými vydrbávať, toľko k deju. Podľa mňa spolu s Police story najzásadnejší Jackieho kus. Celé to vyzerá dosť nákladne, scenár je slušný, humor po celý čas funguje ( najvtipnejšia je nahánačka na bicykloch ) a akcia je parádna. Kaskadérske kúsky sú šialené, na prvom mieste samozrejme pád z vežových hodín. Inšpirácia klasickými groteskami je zjavná, pri súbojoch sa prítomný mlátia všetkým a o všetko a hlavný dôraz je kladený na všemožné pády. Naprostá Jackiechanovská klasika. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)
  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)

Reklama

Reklama