Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další dobrá Chanovka. Bohužel "jen" dobrá. Exostuje ještě Police story a Božská relikvie. I tak mi nebrání napálit plné 4*. Navíc tohle je film na kterým jsem nevyrůstal takže ani body za nostalgii. Parádní boje i když jich není tak mnoho. HHodně vtipných scén i legendární scéna na hodinách. Choerigrafie je božská finální bitka dost dobrá. No. JSem zvědav na dvojku kterou uvidím taky poprvé. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je potešením vidieť, ako Jackie Chan a Sammo Hung bojujú bok po boku v ,,Projekte A". Ich filmy sú zvyčajne veľmi dobré, kedykoľvek sa objavia spolu. Bojová scéna v čajovni predstavuje ich podobnú, ale trochu inú značku bojovej techniky. Je škoda, že títo dvaja spolu nenatočili viac filmov. Celkovo ide o špičkový film s úžasne upravenými bojmi, vynikajúcou kreativitou a skvelým chanesovským humorom. Každý fanúšik hongkonskej kinematografie by si to nemal nechať újsť. 7,5/10 ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplná HK pecka, první díl Projekt A - Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao. Všichni tři dobrý kamarádi od dětství a když jsou spolu ve filmu tyhle tři, máte o zábavu postaráno. Navíc když film ještě režírovali Sammo Hung a Jackie Chan :) Děj filmu je skvělej, zasraný piráti :D Kamera, střih a akce jsou perfektní. Klasická a typická choreografie bitek tak jak to Jackie Chan vždycky dělal v těch letech. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou tady opět bravurní, legendární scéna kdy Jackie padá z věžních hodin je vynikájící, Jackie si při tomhle kousku zlomil nos a zranil si krk. Další skvělá scéna je kdy Jackie jezdí na kole a dělá přitom svoje kousky. Je to i dobrá prdel, postě klasická akce a komedie Jackieho Chana, tak jak to mám rád. Závěrečná bitka na lodi pirátů je perfektní, výborně natočený. Klasická HK osmdesátková akční jízda od začátku do konce. Projekt A je jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je příběh vyprávěný scénáristou Chanem v některých aspektech téměř infantilní, jedná se nepochybně o jedno z jeho vrcholných děl, neboť jde především o komedii, takže nějaké ty příběhové hloupůstky lze přehlédnout. Navíc, neskrývaná inspirace němými groteskami je kouzelná. Především dlouhotrvající bitka (Chan je Bůh bojové choreografie) a honička na kolech zakončená scénou na věži je téměř geniální... ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jackieho první větší a velmi úspěšná spolupráce s oběma "bratry" (Samo a Biao) z Operní školy, na kterou navázal o čtyři roky později druhým dílem již bez jejich účasti. Také se poprvé nechal inspirovat americkými herci němé éry, tentokrát to byl Harold Lloyd a jeho film Safety Last, z něhož si vypůjčil slavný pád z hodinové věže, který je ztlumen jen několika plátěnými střechami. I když se udávaná výška věže v různých článcích o trochu liší, většinou je to něco kolem 15 metrů. Nezapomenutelná je taky honička na kolech v úzkých uličkách. Ať si najdete hodnocení Jackieho filmů kdekoliv, Project A 1 je vždycky na jednom z prvních míst. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama