Reklama

Reklama

Zajatec 2. avenue

  • USA The Prisoner of Second Avenue
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou lidí – Mela (Jack Lemmon) a Edny (Anne Bancroft), lidí střední třídy a středního věku, kteří spolu šťastně žijí na Manhattanu v jednom vysokém domě. Až do chvíle, kdy oba přijdou o práci a kdy je jejich byt vykraden. K tomu je navíc začnou otravovat jejich vlezlí a závistiví sousedé. Oba musí snášet jejich urážky a když se zdá, že se ocitnou na samém okraji propasti, podaří se jim postavit se na nohy a začnou svoji těžkou situaci řešit. (videofil)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to nadčasový film. Hořkosladká komedie o krizi středního (pozdního) věku. Znovu začínat, znovu hledat práci, znovu hledat odhodlání a sám sebe. Hledat v sobě sílu a překonat strach z nového. Je to pěkně zabalené vtipnými momenty a hysterií Jacka Lemmona (byl opravdu někdy kyselý jako citron). Líbilo se mi to a za pár let si to pustím znovu. Dá se to říci o dnešních filmech? Ne. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Je to přesně co jsem psal u Matthauova Vstupte - komedie z půlky 70. let je opět konverzačka podle N. Simona, tentokrát s Lemmonem, který navíc hraje podobnýho neurotika jako v Burani ve městě. Je to spíše sled milionu maličkostí plynoucích z života ve velkoměstě, rozhodně jsem se neválel smíchy, i když vtipné momenty jako polití vodou a plánovaná pomsta tu nechybí. Nicméně pod slovními přestřelkami to kupodivu funguje jako docela solidní psycho drama. Vynikající Lemmon má k zhroucení nakročeno, pak stačí dvě katastrofy - výpověď a vykradení a město a doba ho semelou. Bancroftová jako manželka se svatou trpělivostí (která se místy vytrácí) mu výborně sekunduje a celkově je to mnohem víc ze života než by člověk čekal. Solidní 4* a docela chápu, že to soudruzi v roce 1980 koupili, úplně vidím jak nastavovali zrcadlo prohnilé kapitalistické společnosti :) PS: Stallone tu má opravdu jen štěk, budoucího akčního hrdinu v minutové roli "zlodějíčka" složí páprda Lemmon :) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komedia v ktorej sa Lemmonovi nedari a pokazi sa vsetko, co sa pokazit môze. Bohuzial mi to nepripadalo vtipne. Vŕši sa jedna pohroma za druhou a po par minutach mi to pripadalo monotonne. Jedine co ma vytrhavalo z letargie bol vynimocne neznesitelny Lemmon, ktory frfle, stazuje sa na vsetko mozne a ja som ho mal po chvilke plne zuby. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Strasti života platící do dnes a které platit budou stále. ´Nemít prachy, nevadí...´, zpívá se v jedné české pohádkové písničce, ale jak každý ví, realita je poněkud jiná. Tuto větu mohou říkat ti, co mají dobře placenou a hlavně jistou práci. Ale pokud ji náhle ztratí, jako Mel Edison v tomto příběhu, to už do zpěvu leckomu není. A když ji ztratí i manželka, jedná se již o megaprůser. Příběh stavěný tak, jak to v životě skutečně bývá. Ale protože tu hraje Jack Lemmon, výrazná dramatičnost a depresivní nálada rozhodně diváky nečeká. A nuda už vůbec ne. Komedie stavěná hlavně na konverzaci, která ani po tolika letech nepřestává bavit i přes svůj vážný tón. Příběh o těžkostech manželského páru ve středních letech poukazující na typické potíže městského života. A vše, co tu je k vidění, je věrohodné. Proto ten nestárnoucí námět. Zajímavostí je, že stejně jako ve snímku ´Banáni´ z roku 1971, tu má malou roličku Sylvester Stallone, tentokrát coby pouliční zlodějíček a kapsář. Snímek je, jak by někdo puritánsky řekl, značně užvaněný, ale ve svém smyslu poučný. Ano, ve finále je tu jistá moralitka, ale zásadní a trefná. Takže typická lemmonovka, která neurazí. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Dokonalá sonda do života "úspěšného amerického" páru ve středních letech v čele s vynikajícím J. Lemmonem a možná ještě lepší A. Bancroft. Ač většinu filmu sami, dokázali pouze svými manželskými dialogy celý film rozsvítit, i když ke konci to nebyla zase nějaká velká životní legrace. A navíc-když jsem slyšel dabing vytvořený za hlubokého komunismu paní Galatíkovou a majorem Zemanem (Brabcem), bylo mi líto,kam jsme v tomhle oboru za ta léta došli. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu bolo realizované v meste New York. (dyfur)

Reklama

Reklama