Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Brackett (Nick Nolte) je novinářské eso z Chicago Chronicle, Sabrina Petersonová (Julia Roberts) je začínající ambiciózní reportérka z konkurenčního Globu. On rutinovaně inovuje své starší články a úspěšně vstupuje do "velké" literatury - ona čeká na svoji první velkou příležitost, s níž se chce probojovat na titulní stránku. Poprvé se setkají při vyšetřování velkého železničního neštěstí, kde Sabrina nasbírá své první body pro Globe. Renomovaný Peter poněkud podcení situaci i schopnosti snaživé začátečnice, která zachytila slibnou stopu, signalizující velké téma pro palcové titulky. Co vlastně bylo příčinou téhle havárie, čí život měl být ohrožen a jaké zájmy jsou v pozadí? Otazníky jsou stále naléhavější a smíšený soupeřící novinářský tandem Brackett - Petersonová brzy zjistí, že se jejich zvědavost stala pro kohosi krajně nepohodlnou. Ale ani ve chvíli, kdy jim jde o život, nedokáží zcela potlačit své prestižní konkurenční zájmy, které činí z jejich soutěžní "spolupráce" velice dobrodružnou a nebezpečnou hru. Najatí vrahové jsou stále dotěrnější a dohnali je až do svatební síně, ale exkluzivní reportáž stále není dokončena. Klíč k poslednímu dějství a celému případu drží zkorumpovaní bossové chemického koncernu, kam Sabrina v odvážném sólu proniká - ale Peter ji v tom stejně samotnou nenechá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

dANo 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma to nezaujalo a už vonkocnom nevtrhlo do deja a myslím si, že bez Nolteho a Robertsovej by to teoreticky mohlo byť aj lepšie. Absolútne mi tam nepasovali. Ináč ten príbeh je už toľko krát otrepaný (hlavne v B kategórii filmov), že fakt nie je nič, kvôli čomu sa oplatí tento film vidieť aspoň raz! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Trable je jen a pouze průměrný film z rodu Redfordovských Orlů Práva (ačkoliv překládat Legal Eagles do češtiny doslovně je doslova napřesdržku;)) - investigativní žurnalisté čelí nesčetným nebezpečenstvím, aby nakonec vše skončilo tak jak má v podobném filmu skončit. Žádná věda po stránce herecké, režijní, scénáristické, hudební, prostě průměr, kolem kterého se toho nakecá víc než by se mělo, protože tam hrají dvě velké hvězdy. To, že se k sobě naprosto nehodí, je jedno, protože protiklady se přece přitahují...sice málokdy déle než ty dvě hodiny, které tento film trvá, ale to už patří k žánru. A ten toho se skutečným životem mnoho společného nemá. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice to celkově neni žádnej super film, ale díky dvojici Nolte Roberts to je zábavný a na to jak je tady Nick Nolte už jetej, tak mu to s Julii Roberts celkem sluší. Příběh je dostatečně napínavej a dostatečně dobře napsanej, že to neni takovej ten film u kterýho se hned ví kdo je kdo a jak to dopadne, což je jenom plus a když už neni co by příběh dál nabídnul, tak se dá dobře zabavit při podvádění Nicka Nolteho Julii Robertsovou, či naopak, prostě takovej dobrej oddychovej film, kterej člověkovi nic násilně nenutí a jen tak příjemě plyne ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Julii Roberts. Koketní novinářské soupeření s Nickem Noltem má své momenty, tihle dva, ač každý z jiného vydavatelství, se totiž rozhodnou pátrat spolu. Ale zpět trochu na začátek. On je veleúspěšný novinář, který navíc právě vydal knihu, ženy mu lezou do postele a jeho trefné a cynické poznámky všichni okolo baští. Ona je sice krásná, ale zároveň elévka, nicméně inteligentní a s ambicemi. A z konkurenčního deníku. Aktuální otvírák o vykolejení vlaku má navíc bohaté pozadí, takže kdo se pořádně zakousne, může mu to vynést hned několik atraktivních článků. Producentka Nancy Meyers (dnes zdatná režisérka) napsala spolu s režisérem solidní scénář, který vychází ze staré dobré konverzační školy. Přidali kriminální zápletku a pochopitelně kus romantiky. Žádný zázrak, žádný průšvih. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Producenti mali pocit, že ak Pretty woman udržala pozornosť diváka dve hodiny, tak to dokáže pri každej romantike s Juliou Roberts. Lenže na to by museli mať k dispozícii lepší scenár, ktorý by dokázal diváka na tie dosť prehnané dve hodiny zaujať. Medzi Robertskou a Noltem to správne iskrí, ale to je asi jediný výraznejší vklad priemerného filmu, ktorý si môžete odpustiť, aj keď Juliu zbožňujete. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V jedné scéně mluví Peter Brackett (Nick Nolte) o tom, že se Sabrina Petersonová (Julia Roberts) kvůli jedné reportáži převlékla za prostitutku. Je to narážka na film Pretty Woman (1990), ve kterém Julia Roberts hrála prostitutku Vivian. (Nikitera)
  • Julia Roberts během natáčení nesnášela Nicka Nolteho. Vadil jí jeho nechutný humor, který dováděl do krajnosti. Například se přestal koupat, aby ji naštval. Došlo to až tak daleko, že Julia oznámila, že scénu, kde se mají políbit, zahraje jen jednou. Coz rozlítilo režiséra Charlese Shyear, který natáčení každé scény a každého záběru nechával hodněkrát opakovat. Julia se dokonce opila lahví vína, aby vůbec byla schopna políbení od Nicka tolerovat. (SpaceOdyseus)
  • Pro scénu s husami muselo být dovezeno 500 hus z Iowy a Wisconsinu. (HappySmile)

Reklama

Reklama