Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

HAL 

všechny recenze uživatele

První Picardovský Star Trek film, i když Picardovský jen částečně, vzhledem k ve Star Treku tradiční hrátkám s časem, díky nimž se teď vrací i dávno mrtvý Kirk a pomyslně předává žezlo nad velením Enterprise. Naštěstí nejen o tom jsou Generations, takže i pro negeeka jde o vcelku dobré sci-fi s ucházejícím příběhem. Jeho problém je jen to, že je na poměry série až příliš standartní a komorní, tzn nad seriálovými díly nevyniká epičností a propracovaností tak moc jak by měl... a chechtající se Data nepřináší zdaleka tak zajímavou filosofickou odbočku, jako Data-člověk z následujícího "Prvního kontaktu". Každopádně, šílený a charismatický Malcolm McDowell potěší vždy. 7/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, sice jsem starou Enterprise nijak zvlášť nemusel, ale tohle ukončení kariéry admirála Jamese Tiberia Kirka je skvělé. Nemluvě o perfektním záporákovi Malcolmu McDowellovi. A je tu i po, respektive před;) First Contactem asi nejdůležitější moment pro Data. Hudbu si asi nezamatujete, přece jen Dennis McCarthy je skladatel spíš do seriálu... krom toho, že se podílel na v podstatě všech Star Trecích, má na kontě i Cestu Do Neznáma, SG-1, a taky Dawsonův Svět:) Nějaké chytlavé hlavní téma nečekejte, na to měl Star Trek jinšího mistra... 80% je možná trochu moc, ale minulé dva ještě Kirkovské filmy byly zase podstatně žalostnější než Generations. Takže tu čtvrtou hvězdu nechám viset tak jak je. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl vulkánec, není to logické, na Star Trek tento díl opravdu ne. Nicméně to kompenzují výborné akční scény, povedený záporák a především poslední vydechnutí Kirka je po tak dlouhé pouti fanouška Star Treku opravdu emocionální. Film má nedostatky, neboť se střídají nudné pasáže s výbornými a jsou to příliš velké skoky. Určitě film patří k tomu lepšímu a je to pocta střídání dvou velikánu, kapitánu hvězdné flotily......7/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Posádka Enterprise odchází do důchodu, i tak je ještě pozvána, aby absolvovala zahajovací cestu s novou lodí Enterprise. Bohužel při záchraně cestujících z lodi napadené neznámou energetickou vlnou je ztracen (doslova) kapitán James T. Kirk. O sedmdesát let později se kapitán Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) se svojí posádkou potýká s plány El-Auriana Sorana, který chce zničit obydlenou planetou, aby se znovu setkal s onou energetickou vlnou, která jej může dostat do bájného Nexusu. Ale Picard na tento boj není sám, v nouzi nejvyšší přichází na pomoc sám James Kirk ... Vcelku důstojné ukončení kariéry jednoho kapitána a jedné Enterprise - sice většina původních herců (kromě Williama Shatnera) zahrála jen v pár minutách na počátku - ale to vše vynahradil sám Kirk. Příběh je takový .. ehm .. tuctový, kolik takových neznámých energetických vln již Enterprise zažila, a navíc, je opravdu vždycky potřeba zničit celou loď? Pravda, sice můžou v dalším filmu dostat novou (čímž si filmaři skvěle vynahrazují technologický postup - vzpomeňte na kapitánský můstek v prvních Star Trecích a teďka). Co mi na filmu ale hodně vadilo byl příliš násilně naroubovaný humor - chápu že robot potýkající se s emočním čipem je k popukání, ale všeho do času ... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl. :( Škoda. Původní posádka se Neobjevenou Zemí rozloučila velmi důstojně, nebylo tedy třeba tahat ji znovu na povrch. Tím spíš, že jsou zde jen Kirk, Scotty a Čechov, navíc jen chviličku. Zároveň však jejich přítomnost stačí na to, aby si každý průměrný divák uvědomil, že každý z členů posádky původní Enterprise má větší charizma, než celá nová Generace dohromady a potože jsopu to přece jen oni, na kom je stavěn film, nějak toprostě působí dojmem, že o nemůžou bez Spocka, Kostry apod utáhnout. Triky jsou ovšem úžasné a místy je to docela sranda, o humornou složku se stará především Data. Malcolm McDowell není špatný. Jinak ale šedý průměr. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)
  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)

Reklama

Reklama