Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

tom88 

všechny recenze uživatele

Star Trek Generations mi neprišiel taký dobrý ako predošlý, ale určite sa dalo na čo pozerať. Je to menšia zmena preorientovať sa na novšie postavy a nových hercov, ale zo Patricka Stewarta mám radosť, no černoch z čelenkou cez oči mi až tak nesedí. Dej bol priemernejší ako som čakal, sam tam ma to mierne nudilo, no zopár scén sa vydarilo. Pád Enterprise na planétku bol úžasný a zopár akčnejších scén bolo tiež vydarených. Efekty sa každým dielom zlepšujú a ja sa už neviem dočkať ďalších ST. 70% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Lehčí nadstandard mezi filmy ze Star Trek univerza. Přímé pokračování, takže se zde opravdu ještě naposledy a do posledního vydechnutí objevil starý známý Kirk, ale otěže jinak plně převzal Picard, jehož samotného a i posádku tak nějak poznám lépe, než tu starou. A zdá se i o dost zajímavější, byť zde namísto vulkánce působí robot, co si naopak rozhodne nechat vštípit emoce. I jsem zvědavý, kudy se cesty nové generace uberou. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Star Trek série je pro mě zvláštní zkušenost. Zatímco s většinou filmů s původní posádkou jsem byl spokojen i přesto, že některé jejich příběhy se můžou zdát trochu zvláštní, u filmů s touto novou generací ty příběhy jsou "normální", více seriózní, co se týče obsazení, tak se musím přiznat, mám raději tuhle posádku než tu původní, ALE… i přes to všechno mi naprostá většina filmů s touto posádkou přišla na jedno brdo. Nevím proč, nevím jak, ale všechny díly kromě úplně posledního mi nějak splývají dohromady. Kdežto u původní posádky si stále pamatuju, o čem je první, druhý, třetí... díl, byť některé díly se mi líbily více a některé méně. Co se snažím napsat je, že pokud si někdy dám nějaký Star Trek maratón, tak co se týče původní posádky, půjdou do filmů, ale co se týče nové generace, zkusil bych raději seriál. 65 %. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)
  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)

Reklama

Reklama