Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (36)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se Paul McGann jeko Doktor ukáže pouze v tomto filmu (což je nesmírná škoda), tak jsem si ho totálně zamiloval a mohu říct, že je rozhodně jedna z nejlepších reinkarnací. Hudba jak jinak než vynikající, efekty krásně televizní, atmosféra jedinečná a chvílema neskutečně napínavý. Podle mě by si zasloužil vyšší hodnocení, než zdejších 62%. EDIT. Tak se Paul ukázal i jinde a jsem za to moc rád! (ten Paulovo hlas je boží!) ..... "You will die If I leave you here. - We all gonna die If you don´t! Go!" ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ne až tak špatné, jak jsem si apriori myslel, ale Boj s časem je prostě... Doctor Who po americku, takový klon Terminátora a béčkových akčních filmů, co se jich v letech devadesátých natočilo dvě pr... videopůjčovny :-) Tudíž a propos jsem se podíval jen ze dvou důvodů- jak vypadal Doctor ve skvělých devadesátkách a jaký je Paul McGann jako jeho osmá reinkarnace. Výsledek? Děj je tupoučký (i když potěší přítomnost sedmičky Sylvestera McCoye), Master v podání Erica Robertse tak trochu low, a companionka v podobě zamilované doktorky trošku mimoňka. Přesto je tenhle televizní film vlastně skvělá haluz, kde Doctor jezdí na policejním Harleyi a Master ho nahání v sanitce :-) No a Paul je skvělý, fakt škoda, že DW pro něj tímhle filmem víceméně skončil, i on si zasloužil aspoň jednu celou sérii. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, všichni co máte rádi nový seriál si rozhodně sežeňte. Přes vlažnější úvod je to prakticky totožný - pravda Tardis je jiný a doktora hraje někdo jiný, ale jinak je tu stejně zběsilé tempo, fajn efekty, příběh o záchraně celého světa i skvělé hlášky. Navíc tu je za záporáka Master, takže to stojí za skouknutí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta Pánům času nepřála a jediným zaznamenaným dobrodružstvím je tak tato anabáze v San Franciscu. Přestože původní seriál považuji za chvályhodný počin, který dnes už bohužel nelze sledovat s plnou pozorností a vážnou tváří, na osmou Doctorovu podobu a dějové přemostění mezi starými a obnovenými dobrodružstvími jsem si v rámci oslav padesátých narozenin celého fenoménu čas našel. A nutno říct, že se mi potvrdila domněnka, kterou jsem měl v hlavě už nějakou dobu - tedy to, že Paul McGann si zasloužil cestovat v Tardis podstatně delší dobu než necelý jeden celovečerní film. Souboj s jedním z nejikoničtějších nepřátel nebo tokání s pozemšťankou mu totiž jde skvěle a přestože celý příběh trpí nejedním neduhem či občasným logickým škobrtnutím, má v sobě tento (tehdy zatím ještě marný) pokus o reimaginaci modré budky něco do sebe. Čtvrtá hvězda ale jen za výtečné herectví ústředního tria a nepochybně i z čirého fanouškovství. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě běžné televizní sci-fi béčko, o tom nelze polemizovat, a přece mě Doctor Who oslovil. Jde o adaptaci seriálu z dob rozmachu seriálové sci-fi éry, a tomu samozřejmě odpovídá základní příběh o časové lodi maskované jako londýnská telefonní budka. Děj se ovšem odehrává v současnosti (nu... dnes už teda v minulosti:) a jde o klasickou historku, kdy Doktor za pomoci místní obyvatelky usiluje o zastavení vězně, který mu při havárii utekl a posedl chudáka řidiče sanitky v podání věčného záporáka, Erica Robertse. Není to nijak úžasná podívaná, je to jen obyčejné, milé, zábavné sci-fi béčko a nelze mu vytýkat, že není tím, čím se být ani nesnaží. Tedy spokojenost, 4/5 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (24)

  • K postavení kompletního setu pro Tardis bylo využito víc než milion amerických dolarů. Doufalo se, že se to později vrátí zpět, neboť se plánovala nová série právě s Paul McGannem, osmým doktorem. Bohužel se tak nestalo. (P. J. D.)
  • Kniha, kterou čte Paul McGann jakožto Doctor Who na začátku a na konci filmu, je "The Time Machine" od spisovatele H. G. Wellse. Je to dobře míněná narážka právě na Tardis, která je také jakýmsi strojem času. (P. J. D.)
  • Hlas Daleka na začátku nepochází z originální série. Je to poupravený hlas samotného režiséra snímku Geoffreyho Saxe. (P. J. D.)

Reklama

Reklama