Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická pohádka na motivy Bratří Grimmů vypráví o sourozencích - Jeníčkovi a Mařence - které jejich otec, na naléhání bezcitné macechy, zavede do lesa a opustí je. Děti se ocitnou v perníkové chaloupce, kde musí sloužit zlé ježibabě. Hrozí jim tu velké nebezpečí. Naštěstí se jim podaří ježibabu přelstít a ve vytopené peci končí ona sama. V televizní adaptaci pohádky je základní děj zachován, ale je obohacen o řadu dramatických situací, v nichž děti před ježibabou, která je dál pronásleduje, zachrání jejich anděl strážný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

type_B 

všechny recenze uživatele

Místní hodnocení (~40%) je dost nezasloužené. Tato verze se prezentuje jako krátký příběh s důrazem na dramatický projev herců, který je zvláště v podání Evy Horké skutečně až divadelní, což ale vůbec není na škodu! S divadelní složkou koreluje i použití levně vyhlížejících dekorací a scén. Btw. macecha, svolávající lesní duchy na nevlastní děcka kvůli žvanci, je skutečně zlá. Což je ovšem plus. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Slabší pohádka s dobrým Zahajským a trochu stupidně zahranými dětmi, dvojrole Horké je zajímavá, na krátkou divadelní pohádku to má chvílemi i docela hororovou atmosféru, i když je to zahrané ne moc dobře a ani scénář není dvakrát inteligentní. Hodnocení: 35 % ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ano, klasická pohádka, až naten závěr. Zde je tedy zachrańuje jejich anděl strážný, ale proč právě v ten okamžik? Že jim právě teklo nejvíc do bot? A co ježibaba, ta nemá strážného anděla? A o koho má lepšího anděla strážného ten vyhrává delší pobyt na Zemi? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Scenárista tohoto veledíla musel na závěr víkendu trpět v nedělní škole a z hodin katechismu si odnesl těžké trauma. Neštěstí se zmenšuje tím, že se o něj podělíme, což učinil a vtělil do převyprávění příběhu, který je běžně pochmurný a strašidelný, tady však je spíše provedením strašlivý. Bratři Grimmové by se asi podivili, jak jejich pohádka může vypadat. O viditelnosti křemenů v nočním lese by se dalo polemizovat, stejně tak by člověk uvažoval o smrtelném hladu tam, kde stačí pár drobků na zemi a slétne se celé hejno holubů. Upalování čarodějnice v peci je ukázáno víc než naturalisticky, baba však neuhoří, vylétne na koštěti komínem (kde vzala v peci koště?) a letí za prchajícími dětmi letem pomalejším, než je běh dvou vyhladovělých nezletilců. Nakonec dětem z té žité noční můry pomůže jejich otec, který sice nerozlišuje mezi kouzlem a modlitbou, sekeru v ruce taky neudrží, ale je velmi odhodlaný. Největší peklo jsou ty periodicky se opakující záchvaty veršotepectví, které tepou verše, rýmy i češtinu jako takovou. Nebýt tam ten perník, těžko na tom najít něco dobrého. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama