Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lahodná komedie Jerryho Seinfelda z časů, kdy všichni snídali cereálie s mlékem. Kvůli úplně novému druhu pečiva se ale dvě velké společnosti pustily do líté bitvy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

Olík 

všechny recenze uživatele

Inteligentní snídaňová komedie s obsazením a produkcí, kterou by mohl lecjaký blockbuster závidět. Trochu mi to připomínalo časy, kdy se kolem Mela Brookse motali Marty Feldman, Gene Wilder nebo třeba Dom DeLuise. Jenom ta poleva opravdu chyběla, protože některé věci dokáží pochopit pouze fanoušci výstupů pana režiséroscénáristy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zábavná retrokomedie, která si něžně střílí z americké popkultury, způsobu života i dějin. Dělá to lehce a je vidět, že se všichni bavili. Stejně jako divák, pokud přijme hru a taky pokud se nebojí, že film je prošpikován narážkami, z nichž mnohé nemusí pochytit, ale jiné zase ano. A tak se Kubánská krize, drogová mafie i studená válka stanou bojem o nákup cukru, dobývání vesmíru soupeřením dvou společností na výrobu cukrovinek, a pohřeb může skončit jako obří snídaně. Proč ne? Je to absurdní a vtipné. Skoro bych si tipla, že se Seinfeld inspiroval 30 let starou komedií Záskok od Cohenů. SHRNUTÍ: Výroba ovesných vloček je hra jen pro drsné chlapy (A Melissa McCarthy k tomu dodává: Ehm…). ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Ja som sa teda výborne bavil, pretože je tu všetko - konverzačný seinfeldovský humor, slapstickový akčný humor, inteligentný referenčný humor, absurdný Naked Gun humor, skečový SNL humor, asi cca pol miliardy popkultúrnych narážok na 50s, 60s aj súčasnosť, na ktoré ale treba mať americana rozhľad (Cronkite, Carson, Hoffa, Kennedy, Oswald, five families, Vietnam, kubánska kriza, IBM, Mercury Seven...). Vrcholom Unfrosted je ale bohovské cameo Dona a Rogera, ako keby od konca Mad Men ani neuplynula dekáda. Aktuálne prebiehajúci bojkot Kellogg's v USA filmu dáva extra komediálny presah. Jediné čo tomu cukríkovému paťdesiatkovému vizuálu chýbalo bol technicolor, pretože ten kryštáľový digitál bol na dobovú atmosféru neprirodzene uhladený. ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Docela fajn komedie, která je doslova nabouchaná známými herci.  Příběh vypráví o vzniku populární sladkosti Pop-tarts, což zní  jako nuda,ale tady je to zpracované jako totální kravinka a blbůstka pro zasmání. Plno popkulturních narážek, easter  eggů a parodie na vše možné. Není to nic extra a v hlavě to člověku nejspíš dlouho nezůstane, ale na jedno kouknutí film pobaví.  Takže vlastně pochvala pro  Jerryho Seinfelda. 65% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Unfrosted je velmi stylizovaná podívaná do podoby šedesátých let, a musím říct, že v tomto ohledu je to vážně povedené retro pokoukáníčko, kde se tvůrci na celé té výpravě a vizuálu pěkně vyřádili a divákovi, lačnému podobných kousků, tu budou téct sliny blahem. Zápletku si pak dovolím označit za ryze praštěnou, téměř snad až pohádkově laděnou, respektive v podstatě se též až ztotožňující s filmy pocházejících právě z dané doby, tedy taková pestrobarevná přepálenost, kde se všichni chovají jak sluníčka na rozkvetlé louce, plní entuziasmu a s nadšením i pro sebemenší hovno, s čímž ovšem zároveň nekompromisně naráží na svou přesvědčivost, a to ve všech ohledech, jelikož takhle potrhle působí i záporné figurky, no prostě je to dějově taková absurdní kravinka, ovšem zároveň s tím, a to se musí brát v potaz jako významné plus, že si toho byli vědomi i sami tvůrci, takže je to ve výsledku vlastně až taková fungující sebeparodie na vše možné. Co se pak týče humoru, tak to zas pro změnu hodně závisí na znalosti Jerryho Seinfielda, pro nějž se jedná o typickou záležitost, tedy vtipnost spočívající především ve slovních narážkách v vkusném podání, což mi zde docela sedlo a několik těch slovních přestřelek a gagů bylo fakt výborných, nicméně celé bych to v tomto směru ale označil spíš za úsměvnou komedii, než za komedii, kdy se divák popadá za břicho. Postavy a jejich herečtí představitelé jsou pak asi ok, i když spousta z nich se fakt chovají už jako vážně nesnesitelní a trapní retardi, no a co se týče atmosféry, tak ta se jen svezla na povedené výpravě, takže i ji lze označit určitě za působivou. Unfrosted zkrátka určitě nezaujme davy, mě každopádně ale docela oslovila, a to především díky zmiňovanému trefnému humoru a celkové stylizaci, která je opravdu luxusní, takže za mě taková příjemná pohodička, nicméně s dodatkem, že dokážu pochopit i držkující publikum, jelikož je to celé skutečně ,,hodně osobitá” ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama