Reklama

Reklama

Galerie... kde byste je nečekali


Obchodní domy (E05)

(epizoda)
Česko, 2024, 26 min

Režie:

Adam Martinec

Hrají:

Ester Geislerová (průvodce), Ondřej Horák (průvodce)

Obsahy(1)

Ostravská městská galerie současného umění Plato v hobby marketu, kde si lidé kupovali obkládačky, Národní galerie v paláci obchodních veletrhů a zlínská Krajská galerie výtvarného umění ve věžáku, ve kterém kdysi Baťa prodával boty. Ester Geislerová a Ondřej Horák vás provedou bývalými obchodními domy, kde se kdysi místo umění vystavovaly barevné televize nebo sprchové kouty. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi si vážím Ondřeje Horáka za jeho propagaci českého výtvarného umění. (A navíc je na něj ještě moc pěkný pohled.) Ester Geislerová je v průvodcovské dvojici takový milý odlehčující prvek. V této epizodě mě zaujala zejména ostravská galerie současného umění Plato. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se cyklus o galeriích opravdu hodně líbí. Nezájmem hodnotitelů na ČSFD se nenechám odradit a píšu si sama pro sebe a pro tvůrce (nahlíží-li do databáze), že formát prezentace galerií je promyšlený a má systém. Kreativitu, kterou od dokumentů o umění taky očekáváme, krásně naplňuje Ester, jíž ty galerie, stejně jako Ondřeje, baví. Jsem ráda i za praktické informace, třeba kolik stojí vstup nebo že je v budově kavárna. Rozhodně mě seriál motivuje k návštěvám. Jo, pojedu do Zlína i do Ostravy. Veletržní palác znám. ()

Reklama

Reklama