Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH ŽRALOKA patří k těm animákům, které neoslní, ale i přesto svůj účel splní a pobaví. Nicméně při srovnání s takovým NEMEM (to se asi ke srovnání, vzhledem k okolnostem nabízí nejvíc) tak dobře neobstojí. Jsou v něm sice povedené kousky (celá ta věc okolo Kmotra a žraločí mafie je opravdu dobrá) jenže známé hlasy a heslo "od tvůrců SHREKA" k výrobě kvalitního filmu nestačí. Vždyť už samotná animace je v porovnání s konkurencí dost ubohá a tenhle prapodivný rybí svět sice má něco do sebe, ale nikdy nebude tak sympatický jako ten v NEMOVI. DREAMWORKS by se měli zamyslet a zkusit do příběhu vložit duši tak jako to dělají lidi u PIXARU. Dokud se tohle nenaučí, budou vždy jen "ti druzí". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý príbeh s nevýraznými postavičkami a mne nie moc sympatickými pesničkami. Chcelo to niečo zaujímavejšie a poučnejšie, tiež by neuškodilo viac humoru a pár hlášok k tomu. Najmenšie deti by to ale malo pobaviť. Dospelí však budú odpočítavať čas do konca. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Will Smith a Hans Zimmer a animovaný film, nuž z tohto mohla vyjsť len paráda. Film svojho času zaujal, bol veľmi pekný, farebný a hravý, no najmä hudobná stránka presvedčila. Škoda, že aj z tohto spravili komerčný stroj na peniaze. Moderná rozprávka, ktorá bola ešte ako tak s tým slangom znesiteľná. Mala dobrý príbeh a výborné postavičky, ja som sa nenudil, bolo to zábavné. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapu, proc tolk negativnich ci kritickych komentaru. Pribeh zraloka nijak nevybocuje ze soucasnych veleuspesnych animovanych komedii pro deti i dospele a nevim, co vetsiho se mu da vytknout. Snad jen malo zapamatovanihodnych momentu a prilis kratka doba mezi nim a Hleda se Nemo - s kterym chte nechte, ho Nema znaly divak nutne musi srovnavat. Velkym kladem PZ je ale odsejpavajici dej od zacatku do konce, neni tu zadne hluche misto a clovek prakticky nema sanci ani vydechnout. RnB soundtrack k filmu dobre sedi a postavy jsou vyborne nadabovany, hlavne De Niro dokaze navodit tu spravnou, na gangsterky parodujici atmosferu. A mou neojoblibenejsi postavou byl bezkonkurencne Crazy Joe a jeho manasci ;) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je nám představeno prostředí, ve kterém se bude celý film odehrávat - pulsující, podvodní Manhattan. Příběh Žraloka je příjemný a zábavný film studia DreamWorks, který se snaží zabavit tím typem humoru, který chyběl ve Shrekovi. Shrek nasadil laťku hodně vysoko a každý nový animovaný film studia ji asi stěží překoná. Nepovedlo se to ani nyní. Dokonce i přes mé námitky mě Příběh Žraloka zabavil. Lenny (Jack Black) je evoluční anomálií - velkým bílým žralokem, vegetariánem. Tohle je obzvláště obrovský problém, protože Lenny není žádný obyčejný a průměrný žralok; on je syn a dědic Dona "Corleoneho" :) (Robert De Niro), který je s ním nespokojen. Dole, na samém konci potravního řetězce je Oscar - rychlomluvka, "malá ryba ve velkém hrnci" (přehrávající, ale děsně zábavný Will Smith). Celý svůj život se Oscar cítil jako nula, nikdo. Jednoho dne, díky osudovému štěstí je nazván jako "Vrah Žraloků", tato pozice jej dostane do velkých potíží, když se De Niro a jeho stoupenci vrhnou na útes, vyřídit si menší problém s malou rybkou... Příběh Žraloka nemá vtip nedávných animovaných filmů, ale je rychle plynoucí a chytrý. Mnoho odkazů na mafiánské snímky nemusí splnit svůj účel u mladšího publika, ale dospělí se budou usmívat a bavit se u jemných parodiích na kultovní filmy (It's not personal, it's just business). Film je pěkný, s krásnou podvodní městskou krajinou v mnohobarevné nádheře. Třem hlavním postavám se vyrovnávají i ostatní v podání Renée Zellweger, Angeliny Jolie, Martina Scorseseho a Katie Couric. Jak už jsem napsal výše, Příběh Žraloka není Shrek, přesto je to chytrý zábavný film a to by mělo stačit jak mladším, tak starším dívákům. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 160,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 374,6 mil. (NIRO)
  • Nasazení v až 4 016 kinech přineslo animáku od DreamWorks za úvodní víkend (1.-3.10. 2004) 47,6 milionů amerických dolarů. (imro)
  • Někteří herci namlouvali své scény společně, což u animovaných filmů není běžné. (Elisebah)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama