Reklama

Reklama

Cyklodálky

(seriál)
Česko, 2024, 3 h 32 min (Minutáž: 26–27 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Cestopisné putování provede v každém díle vybranou částí českých dálkových cyklotras. K herci a moderátorovi Ondřeji Cihlářovi se na kole přidávají hosté, kteří mají k místům osobní vztah a nabízejí tipy, kde stojí za to se zastavit a něco zažít, aby, jak Ondřej říká, „krajina nebyla šmouha pouhá“. Cyklojízdu doplňují mapky a zajímavá vyprávění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (4)

Moravská stezka Litovelským Pomoravím (2024) (E02) 

Z prirodnich kras je tu jen Chko Litovelske pomoravi okolo meandrujici rucky Moravy jako Chko, kde je to jako v zaplavovem lese nejkrasnejsi brzo na jare. ()

Labská stezka z Kunětické hory (2024) (E03) 

Labska nizina jako zemedelska oblast s mnoha automobily nepatri k nejhezcim, ale svou atmosferu ma. Na pisecnem presypu jsem zde byl na dobrovolnicke akci pleti nepuvodni travy a pres Kladruby jsme jeli cyklojizdu s exkurzi po hrebcine. Opatovicky kanal jsme sjizdivali spise s vodackym oddilem vzdy v listopadu, kdy padalo posledni zlate listi v sikmych slunecnich paprscich v lecivem podzimnim tichu. Oblast ale znam spise po zapadu slunce, protoze zde byvalo pred nastupem "milenialu" a po nich "snehovych vlocek" , kteri na chozeni mezi lidi rezignovali uplne, velke mnozstvi diskotek a tanecnich klubu s krasnyma holkama. ()

Ohře z Chebu (2024) (E04) 

Trasu jsme jeli v roce 2015 jako mezinarodni cyklojizdu z nemeckeho Kasselu do Valece v Doupovskych horach.Pamatuji si jak nemecti organizatori byli tak prekvapeni neuveritelnou cenou piva je 18 korun pullitr na zahradce na cyklostezce, ze nam pivo vsem koupili. Viditelny byl take rozdil slusnosti a ohleduplnosti na cyklostezkach v Nemecku a zde v Karlovarskem kraji. Prenocovali jsme pod stany v kempu na Ohri pod Loktem. Ohri z Likte jsme jezdili v nasem vodackem oddile kazdy rok, zminene obcerstveni na Kyselce jeste neexistovalo. Svatosske skaly jsou krasne a da se zde i horolezcit. ()

Reklama

Reklama