Reklama

Reklama

Cat's Eye

(seriál)
  • Japonsko キャッツ・アイ (více)
Japonsko, (1983–1985), 29 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Cukasa Hódžó (komiks)

Hudba:

Kazuo Ótani

Hrají:

Čika Sakamoto, Tošiko Fudžita, Jošito Jasuhara, Keiko Toda, Tamio Óki, Kaneto Šiozawa, Mami Kojama, Takeši Aono, Eiko Masujama, Kendži Ucumi, Naoko Macui (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Tři sestry Ray (nejstarší), Hitomi, Ai (nejmladší) - v jiných překladech taktéž Nami, Hitomi, Love - přes den vedou malou kavárničku Cats Eye. Ale v noci se snaží získat zpět sbírku svého otce. Spojení mezi malířem Heinzem (otec) a jeho dcerami zná jen pár lidí. Sestry co-by lupičky Cats Eye zasílají policii karty, pro co a kdy si přijdou. Mladý detektiv Toshi se jim v tom snaží zabránit. Toshi a Hitomi jsou do sebe zamilovaní, takže o zajímavé momenty není nouze. (Shirie)

(více)

Recenze (2)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Průběžné hodnocení po 36. díle, dále mám totiž DVD s poměrně nekvalitními anglickými titulky, takže sledování bude pokračovat poměrně pomalu. Jedná se o animovanou verzi první mangy Tsukusy Hojoa, jenž je autorem City Huntera, a proto lze nalézt odkazy nebo alespoň některé podobnosti a nemyslím tím jen animaci. Seriál je akce a zábava. Dívky (nejstarší, mozek operací, aristokratická Rui, prostřední, bystrá Hitomi a nejmladší, technický génius, smíšek Ai) oblečené v přiléhavém oblečku, leotardu, kradou vynalézavými způsoby umělecké předměty a v patách je jim naprosto neschopná police. Zdá se, že anime má souběžný příběh o pátrání po otci dívek, jež se právě kradením předmětů s předchozím upozorněním snaží upozornit ty, kteří by o tom mohli něco vědět. Za prvních 18 dílů jsou zatím jen náznaky, ale lze předpokládat v dalších dílech pokrok v příběhu. Nejvíce času je věnováno vztahu Hitomi a detektiva Toshia. Toshio Utsumi je detektiv, jenž vášnivě pase po Cat’s Eye, ale zároveň s Hitomi chodí. Celkově má seriál styl 80. let: disko, oblečení, hudba. Což je právě rozdíl od City Huntera, který je imho nadčasovější. Může rozhodnout váš vztah k tomuto období, zda-li seriál přijmete, či ne. 80 % ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Mě se to zatím dost líbí. Je to super. Dost se zasměju a je to i celkem dobře promyšlené. Nejlepší dosavadní vtipná situace byla, když se Toshii rozhodl ukrást obraz sám, jak mu ti policajti aplaudovali, byl jsem smíchy na zemi. Zajímavé je, že to je celkem mimo pozornost kritiků. Což je dle mého názoru velice dobře. Tenhle by poznamenal, že je vadná kresba a statická, tamten, že jsou loupeže průhledné a opakující se a onen, že je samotný příběh o ničem a není to originální. Oni by to pokládali za axiomy a doktríny. Vy byste jim věřili. Je to dost šokující. Pokud člověk nemá dostatečnou vůli a je snadno ovlivnitelný, realita se změní. Věřte mi( to je zajímavé, já chci, abyste mi věřili :) ). Pokud by byli kritikové bezpodmíněční, což znamená, že by si nepřipouštěli, aby to bylo jinak než, jak říkají, tak bychom vy, já a dokonce i oni sami tenhle seriál považovali za naprostou blbost a hlasitě bychom se dohadovali, který z nás našel větší chybu, ale to se naštěstí nestalo. Už teď se obávám, že se některý z nich podívá na tento komentář a ozubená kola se hnou. Nicméně, co mě zaujalo na tomhle seriálu: velice dobré postavy (ano, použil bych to sloveso "sedli mi"), dobrý humor, skvělá hlavní postava (Tím myslím Utsumiho) a zajímavá hudba (tu myslí bez openingu a příšerného endingu, který vypadá, jako kdyby se sešli dva milióny hipísáků a začali s rozcvičku)-suma sumárum, když přičtete, že miluji stará anime a jsem optimista, tak je to ***** ()

Reklama

Reklama