Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Senzační svět je příběh Jacka Deebse (Gabriel Byrne), "undergroundového" kreslíře. Jeho život vybočí z běžných kolejí ve chvíli, kdy se objeví v dvojrozměrném světě, který sám vytvořil. Kim Basingerová hraje Holli Wouldovou, smyslnou kresbu, která se zrodila v Deebsově fantazii a zoufale se snaží stát lidskou bytostí. Brad Pitt, v roli detektiva Franka Harrise, je jediným dalším člověkem, který vstoupí do Senzačního světa. V tomto bizardním kresleném světě hledá Harris útěchu ze své životní tragédie. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Derek 

všechny recenze uživatele

ralph bakshi patri k priekopnikom americkeho dospelackeho animovaneho filmu, vdaka dnes uz kultovym filmom ako fritz the cat, fire and ice alebo pan prstenov (ktory vsak dopadol dost neslavne). financne vsak nikdy nebol zlatou banou, co mal zmenit cool world, odpoved na who framed roger rabbit s v tej dobe hviezdou kim basinger a mladym brad pittom. co nakoniec vzniklo je divny mis mas komedie, animovaneho filmu a dramy i preto ze sa pocas filmovanie scenar dost prepisoval (povodny namet bol dokonca horor), co ma za nasledok absenciu zaujimavejsieho pribehu a logiky (pocas celeho filmu nie su riadne stanovene pravidla komiksoveho sveta a cele to posoby ze tvorci cucaju napady z prsta ako sa im to prave hodi). navyse cely vizual dost zaostava za kralikom rogerom a bakshi si neodpustil rozne kreslene mini-zapletky, ktore doprovadzaju cely film, ale su len maximalne otravne. kim basinger je sexy v animovanej i skutocnej podobe, ale cely pribeh je taky bordel co cloveku znemoznuje vychutnat si dospelackejsie ponatie pribehu. cool world samozrejme totalne financne prepadol a vlastne i ukoncil baksiho karieru... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frank Harris (Brad Pitt) se před mnoha a mnoha lety náhodou dostal do světa kreslených postaviček, a od té doby zde dohlíží na dodržování pořádku - alespoň co se kresleného světa týče. Ale nyní má spoustu práce, protože se do tohoto světa dostane další nekresloun, Jake Deebs (Gabriel Byrne), a jehož přítomnosti chce zneužít místní kreslo-kráska Holli (Kim Basinger), která touží naopak dostat se do normálního světa. Tímto ale může být narušena křehká rovnováha mezi oběma světy, a vše může být zničeno ... Film se určitě nevyhne srovnání s podobně (resp. stejně) koncipovaným Králíkem Rogerem. Narozdíl od něj je Senzační svět mnohem dospělejší, temnější - a také mnohem méně zábavnější. Tam kde člověk u Rogera padal smíchy, tady jen nevěřícně krčí rameny, proč toto a takto autoři udělali. Ani herecké obsazení nic moc - Brad Pitt nic extra nepředváděl, a Gabriel Byrne taktéž ne. A tentokrát ani Kim Basinger (ani kreslená, ani živá) nebyla moc ke koukání. A i když příběh samotný ještě ušel, nesmírně mne iritovaly kreslené meziscénky, které neměly s příběhem nic společného ... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhýbal protože místní hodnocení, screeny a herecké obsazení naznačovaly, že se Bakshi definitivně odhodlal vskočit do sterilních vod mainstreamu a pobavit masy líbivou a korektní obkreslovačkou pro malé i velké popkorňáky... A světe div se-Ani hovno... Ralph se vyblbnul v bláznivém příběhu točícím se kolem tabuizovaného sexu mezi člověkem a kreslenou postavičkou, na každém kroku je nějáký bizarní charakter, nějáké to zběsilé animované černohumorné násilí a nějáká ta provokativní ženská křivka.. Nudná obkreslovačka ve stylu ohně a ledu se většinou nekoná (omezuje se jen na některé prvky ženských charakterů) a vše je plné crazy tvarů, pohybů a scén.... Pravda-už to není plné prdelí čuráků a cecků ale stejně je to až nebezpečně sexy. Bakshi si s tou hranicí erotické nosnosti(pro takový film) evidentně velmi nadšeně hraje a občas nechává probliknout i věci, které by měly zůstat skryté. Taková genialita jako Fritz, Heavy Traffic nebo Wizards to sice není a objektivně to jsou spíše čisté 4rudé, ale těch 54%tady -to je urážka kreativity a originality která mě nutí trošku tomu pomoct a lehce nadhodnotit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak tenhle film okázale nefunguje vůbec v ničem, sice chápu, že po úspěchu Králíka Rogera se někdo rozhodl natočit jeho dospělejšího bratříčka (a komu jinému tohle vecpat, než Bakshimu), jenže scénáristé z toho udělali krystalicky čistou hovadinu, všechny lidské postavy mají iq na výši vyžvejkané banánové žvýkačky a veškeré dialogy zní hůř, než v českých nekonečných zhovadilostech jako jsou Cesty do růžové ordinace a to bohužel myslím zcela vážně. Navíc technicky to celé vypadá neskutečně příšerně, je sice pravda, že Kim Basinger vypadá ve své animované podobě úžasně, jenže drtivá většina ostatních animovaných postav vypadá naprosto nenápaditě a spojení s hraným filmem zoufale nefunguje. Ach kam padl tenhle kdysi talentovanej animátor... ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Bakshiho svety sa vždy pretínali s fyzickým, skutočným svetom ako jeho výstižné karikatúry a alegórie. V tomto celkovom kontexte pôsobí explicitný prienik fičkného a skutočného sveta v Cool World ako ochudobnenie a slepá ulička, kam posúvať Bakshiho estetiku. svoju subverzívnosť ale vie znovuobjaviť v porovnaní s inými filmami 8. a 9. dekády 20. storočia, postavených na rovnakom technickom princípe (Space Jam, Roger Rabbit). Je to vlastne film o tom, ako sa z priekopníka a podrývača stane iba podrývač. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Postavička Nailse Spidera byla vytvořena podle spidermana z kresleného Bakshiho seriálu Christmas in Tattertown. Charlie Adler namluvil obě postavy. (dinamit_1)

Reklama

Reklama