Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Rolničky jsou ze začátku podvratný cynický pohled na šílenství okolo Vánoc a komerční mašinérie, kterou tenhle svátek provází - to velmi vítám. Styl hodně nadsazené černé komedie funguje, dokud má za terč všechno, co moc dobře známe a uvědomujeme si to. V závěru ale film sjede do absolutně nereálné šílené sci-fi honičky ve vzduchu a samozřejmě sladkého usmíření a radost z téhle vánoční provokace zhořkne. Dávám o hvězdu navíc za Arnolda, který mě svou podařenou komickou polohou hodně pobavil a bez něj by to bylo asi slabší. Nějaký řeči, že Arnold prej neumí hrát, jsou mi naprosto u prdele. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ještě jsi neviděl, co dokáže Turbo Man!!!....... Musel jsem se zasmát, Američani, co s pomocí Číny vyrábějí všeho přehršel a najednou je tu film, který funguje na bázi toho, že něco není k sehnání. Připadá mi to jako v komunismu fronty na ovoce. Kdysi jsem se možná i smál, ale dnes s odstupem času mi to připadá spíš trapné. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám to rád. Ja viem, že je to blbina, ale pozerať sa na Arnolda behajúce a skákajúceho a kričiaceho - PUT DOWN THE COOKIE!!!!NOOOW! je na nezaplatenie. Pri najstresovejších scénach - hrá tá najpríjemnejšia vianočná hudba - a nebyť konca, ktorý posúva celý príbeh do neuverieľnej roviny, tak by sa jednalo o vianočnú klasiku. Chápem prečo to spravili. Nehnevám sa na nich za to. Jingle All the Way je film na ktorom som vyrastal a po dlhom čase mi príde fajn pozerať sa na niečo - čo by sa kvôli mnohých scénam nemohlo natočiť dnes. Chýba mi svet bez tej hlúpej PC. Kedy dospelí muž mohol skočiť do guličiek a napadnúť dieťa, kedy černoch mohol len tak škrtiť ženu pred hračkárstvom a kde sa dávalo päsťou nasratému sobovi. Videl som Director´s Cut. Guilty Pleasure. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Je nacase si plne uvedomit, ze Arnold vyhasina, a to vyhasina velmi rychlo. A co je este horsie, komedialny talent nema pan Schwarzenegger ziadny, na to su tu dalsi odbornici, v rychlosti ma napadol napriklad Robin Williams. Logika vyrazne kriva a snaha o zabavu je miestami az samoucelna. Nie, Arnold, tuto cestu treba rychlo opustit, a radsej sa stiahnut do sukromia a zit si len sukromny zivot. Komediam daj prosim ta , Arnold, svaty pokoj. Nejde ti to. A ke uz tematika Vianoc, tak urcite si radsej pustim It´s a Wonderfull Life s Jamesom Stewartom nez tuto ubohost. Alebo hoci aj Willisovu Die Hard 1 -ku. 10 % ()

Derek 

všechny recenze uživatele

[rewatch] s odstupom niekolko rokov to vnimam nie ako vianocnu komediu, ale ako vianocny horror o strese a zhone. arnie a sindbad nie su nejako extra vtipny, zato phil hartman v ulohe suseda je absolutne vynikajuci! rozhodne to nie je tak zle ako som si to pamatal, ale dajte si to v originale... arnie a komédia? tieto pokusy pre divákov skoro nikdy nedopadnú dobre. i keď rolničky majú slušný nápad a miestami sú i vtipné, celkovo to nedopadlo nijak extra skvele a väčšinu filmu sa budete nudiť. možno, keby tam hral niekto iný ako arnie tak to bolo oveľa lepšie. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo ve městech Saint Paul, Bloomington, Edina a Minneapolis v americkém státě Minnesota. Vánoční průvod byl natočen v Universal Studios v Los Angeles. (Terva)
  • Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) nosí ve filmu hodinky Casio AQ-600W. (Roland Sands)

Reklama

Reklama