Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Nemáme rádi Klingony. A oni zase nemají rádi lidi. Protože si Klingoni nadměrnou těžbou zničili ozónovou vrstvu, pořádá galaktická federace mírový kongres... Z toho plyne: 1) námět je stupidnější než obvykle (ale scénář je překvapivě slušný); 2) mír s Klingony se neobejde bez nějaké té války; 3) Kirk a Enterprise musí být u toho. Shrnuto: Jeden z lepších dílů Star Treku i vzhledem ke dvěma nominacím na Oscary, ale ne špička. Trailer: http://www.csfd.cz/film/16056-star-trek-vi-neobjevena-zeme/videa/ ()

sharky 

všechny recenze uživatele

James T. Kirk v hlavní roli tentokrát až holmesovské dektivky, patrání po mezihvězdných spiklencích a zrádci ve vlastních řadách ho zavede až do vězeňské kolonie a ke souboji s nejlepší klingonskou lodí. Stará dobrá posádka si se vším poradí a přidá k akci a napětí i morální poselství a filizofický podtext, přesně to co člověk čeká od star treku:) ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Poslední a zároveň nejlepší díl s Kirkovým ansámblem. Lepší rozloučení jsem si snad ani nemohl přát. Po úděsně trapném pátem dílu tu máme závažnou zápletku týkající se spojenectví Federace s Klingonskou říší, kterému ne všichni na obou stranách přejí. Kirk je obviněn neprávem z atentátu na klingonského kancléře a nakonec odsouzen na doživotí kutat dilithium na věčně zmrzlém asteroidu. Po útěku z vězeňské kolonie musí zabránit dalšímu krveprolití a stejně tak musí svést boj s vlastní předpojatostí vůči klingonské rase. Režie se podruhé ujal Nicholas Meyer a i podruhé bez výhrad, vrátil Star Treku vážnost, hlášky v pravý čas a doboru akci. Absence Goldsmithe protentokrát mrzet nemusí, Cliff Eidelman přišel s velice zdařilou hudbou s hodně nosným hlavním tématem. 91%...ale nostalgie mému hodnocení přidala. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Tak se nám stará posádka nachýlila ke své poslední, dosti sentimentální cestě. A velmi úspěšně se jim to daří udržet v mezích nadstandartní zábavy, přidejte démonického Christophera Plummera v roli generála Changa, správná vězeňské klišé a napínavé finále... A na těch sedmdesát procent to kluci a holka z lodi Enterprise utáhnou s přehledem i přes ztracené boty, ktré se přece jenom podaří nalézt. Hurá. 70 % ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pokud nepočítám novodobý Star Trek z roku 2009, je tohle nejlepší Trekkie film! Konečně můžeme vidět pěkné efekty, taky zde máme dobrý příběh a solidní atmosféru. Uvidíme i par slušných akčních scén a hlavní protagonisté v roli posádky Enterprise podávají nadstandardní výkony! A nejen oni! I ti Klingonští zmetci se mi zamlouvali. Více než důstojný konec původní posádky! Celý Star Trek VI tak už beru jako to lepší Sci-Fi. S odřenýma ušima 4 hvězdy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Společnost Paramount z důvodu absolutního neúspěchu 5. dílu váhala s natočením dalšího pokračování. Fanoušci se také domnívali, že pátým dílem vesmírná sága končí, ačkoliv to ve filmu naznačeno nebylo. Událostí, která výrazně přispěla ke konečnému rozhodnutí natočit šestý díl, bylo 25. výročí fenoménu Star Trek. Všichni cítili, že úspěšné pokračování by bylo důstojnou oslavou výročí, a současně by zmírnilo negativní dopad předchozího dílu. (WolfR)
  • Na konceptu šestého dílu pracovali Harve Bennett a David Loughery již během natáčení pátého filmu. Jejich původní scénář počítal s titulkem “Akademie Hvězdné flotily”. Film měl pojednávat o Kirkových (William Shatner) studiích a prvním setkání slavné posádky. Mladý Kirk (William Shatner) měl mít dle scénáře vážnou známost, která měla na konci filmu zemřít. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama