Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Harryho Pottera není o nic slabší než jednička. Opět jsem se z celé stopáže nenudil ani na okamžik, spíše mne jen nezaujal úplný úvod, ale již během cesty do Bradavic jsem se opět stal patřičně pozorným divákem a s chutí jsem konzumoval vše, co Tajemná komnata přinesla. Tento díl je o stupínek temnější, ponurejší, též atmosferičtější a s blížícím se koncem rovněž správně působivý skrze rozuzlení i celkové (opět brilantní) zpracování. Uvidím, co přinese další příběh... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vida, tohle je rozhodně koukatelnější než Kámen mudrců... Atmosféra je o pár odstínů temnější, příběh hozený tak trochu do goticky pochmurného a tajemného hávu. Prvních 40 minut jsem tak trochu prozíval ve spršce digitálních efektů a čistě ilustrativních epizůdek, které mi jako "potěrovskému nečtenáři" nic moc neřekly, během zbytku stopáže to ale bylo o poznání svěžejší pokoukání. Škoda jen, že Columbus nedokáže dát filmu více kouzla a poezie, než mu dávají vizuální efekty a výtvarné zpracování. A samozřejmě také herci, z nichž mě nejvíce potěšil excentrický egoista Kenneth Brannagh... Pan režisér je bohužel rutinér každým coulem, paní autorka je zase každým coulem konzervativistka a netykavka, což možná prospívá filmu jako knižní ilustraci, ale ne filmu jako filmu... Některé scény v sobě mají obrovský náboj, který Columbus nuluje nevzrušivou a mechanickou režií bez náznaku invence (např. scéna s pavouky v Temném lese) a někdy by zase prospělo více lpět na příběhové linii a méně zahlcovat diváka detaily. Suma sumárum, je to poměrně zábavné, ač dost natahované, je to hezky vyhlížející, avšak postrádá to výraznější poetiku... Ta mrška tam jen tak podřimuje a až ji šikovný režisér probudí... nu, počkejme si na další díly. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl si Chris Columbus ještě nechal pro sebe a je zase o něco lepší než ten první díl. Stejně jako Harry, stárnu i já, stejně, naprosto stejně, takže vidím, jak se ho to všecko týká, jak to všecko začíná prožívat. Sice je to stále příjemné pokoukání, takové rodinnější, ale přesto čarovnější a zábavnější. Tak nějak mě napadá, čím delší film, tím lepší, protože mně se na konci z toho světa vůbec nechce utíkat. Ten svět si se mnou hraje přes dvě a půl hodiny a nakonec na mě vyplivne: Nashle za rok opět v Bradavicích? To mě pěkně rozčiluje, ale co mám dělat. Tuhle ságu jsem si prostě neskutečně zamiloval. Při sledování tohoto filmu už jsem měl přečtené celkem čtyři knihy, až k Ohnivému poháru, takže jsem se těšil ještě více. Výborný příběh, nádherný boj s baziliškem, hezká vzpomínka na dobu kdy jsem to před šesti lety viděl poprvý a měl z toho všeho hroznou radost. Sice dávám čtyři hvězdy, ale strašně s tím filmem, a celkově s celou sérií sympatizuji jak to nejlépe jde. Tajemná komnata je další dobrý díl ze světa, kam bych se rád zase někdy vrátil, a Rowlingová s režiséry mi to (a) nejednou s radostí dovolí. --- Podívejme, rudé vlasy, prázdné výrazy. Usmolené staré učebnice. Musíte být Weasleyovi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, přesto má stejné plusy a mínusy. Pokud chcete jednoduchý film na zaplácnutí večera, který vás nenutí přemýšlet nebo jakkoli uvažovat, je to pro vás. Opět za vše může naprosto netalentovaný režisér a jeho otrocký přepis knihy. Film vám naprosto nic nedá a pokud nejste fanoušek série, ani se u něj nesnažte. Otravná podívaná, narychlo vytvořená pro fanoušky, děti nebo lidi bez smyslu pro dobré filmy. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je druhý díl Harryho Pottera lepší než díl první (HP a Kámen mudrců). Na hercích je poznat, že o něco zestárli a jejich výkony jsou dobré, zejména Daniel Radclife nepůsobí tak apaticky jako minule. Příběh je mnohem zajímavější a nesestává jen z epizodek, kdy se seznamujeme se světem J.K. Rowling. Skvělí jsou dva (respektive tři) hlavní záporáci - Draco a Lucius Malfoyovi a Tom Marvolo Riddle. Temnější atmosféra filmu sedí. Doufám, že příštímu dílu již budu moci udělit plný počet hvězdiček. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Jason Isaacs (Lucius Malfoy) požádal režiséra Chrise Columbuse, zda by nemohl mít stříbrnou hůl, z níž by vytahoval svou hůlku. Columbusovi se nápad tak líbil, že jej nakonec realizoval. (ricky4)
  • Ve scéně, kde se kouzelníci poprvé učili přeměňovat zvířata v pohár na vodu (kouzlo Fera Verto), je možné vidět chameleona jemenského. Lezl po větvi na stole před Hermionou (Emma Watson). (Inferion7)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama