Reklama

Reklama

Depeche Mode: Devotional

Obsahy(1)

Památný záznam Devotional vychází poprvé na DVD! Dokument, který pro DEPECHE MODE natočil slavný fotograf a režisér a také dlouholetý spolupracovník kapely Anton Corbijn během jedinečného turné v roce 1993, patří k nejslavnějším v historii pop-music. V době vzniku byl nominován na cenu Grammy jako Nejlepší dlouhohrající hudební video. DVD rovněž obsahuje druhý disk jako bonus, na němž jsou zachyceny koncerty z Frankfurtu a Barcelony, dobový dokument MTV, interview s autorem snímku a další zajímavosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté období v životě Daveho. Tohle období mě jako ukrutného fanouška hodně bolí...na druhou stranu, Dave při koncertě chytá poslední střípky svého života, je to, jako by se snažil všem dokázat, že ještě žije. Je to hodně silné...v mnoha okamžících je vidět, že to nezvládá, ale asi proto mě to tolik dostává...je to tak výmluvně lidské....Dave Gahan rulez! P.S. Po dlouhé době opět shlédnuto...vidím zde nepříznivé ohlasy... a to mě mrzí, evidentně od lidí, kteří naprosto neznají cestu DM, neorientují se v životě kapely jako takové - takovým lidem toto video není určeno, takoví lidé nedokáží ocenit, co všechno onehdá DM do tohoto koncertu dokázali přes všechno zlé fanouškům dát! Kdo jiný tak zatraceně skvěle dává publiku to co si přeje? A kdo jiný má právo hrát si na boha, když ne sám Personal Jesus? Ano, jsem depešák tělem i duší a uznávám, že Dave byl troska, ale tomuto koncertu se nedá naprosto nic vytknout. A pokud nejste fanoušci, vraťte se zpět ke svému,tato lahůdka pro vás není určena. A pro fandy: Reach out and touch Dave! :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčne najlepšie turné a najlepší záznam z vystúpenia dm. SOFAD je pre mňa ďaleko to najlepšie čo kedy natočili, tak som ovplyvnený aj týmto faktom. Videl som snáď stokrát, a určite stokrát ešte uvidím. Vizuálne vrcholy: in your room, i feel you, personal jesus. Chýba mi viac záberov na publikum. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vždy som bol blázon do rockovej hudby. Preto novoromantická, popová scéna išla mimo mňa. Ale takú veličinu akou boli Depeche Mode sa prehliadnúť nedalo. Výnimočná kapela. Atmosferické, rytmické, syntetické melódie s charismatickým spevom Davida Gahama. Kto by to nepoznal? DVD "Depeche Mode: Devotion" je záznam ich koncertu z roku 1993. V čase, kedy boli na vrchole svojej dlhej kariery. Obrovské pódium, veľkoplošné obrazovky, super projekcia, dokonalé osvetlenie, čistý zvuk. Výborný koncert. Martin Gore * David Gahan * Andrew Fletcher * Alan Wilder * DM **** ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Anton Corbijn režíruje koncertný záznam, rovnako ako zadné video projekcie a stojí za výtvarným riešením návrhu pódia. Depeche Mode sú na vrchole tvorivých síl. Tento koncert je umenie stojace na dlhoročnej skúsenosti zúčastnených a podopreté najoddanejšou fanúšikovskou základňou. Tento koncert je Dangerous.........!!! ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Už od rána pražského koncertu, který se uskutečnil na Spartě byli slyšet zvěsti o tom, že opilí indiáni /jako,že jsou v černém/ vytrhávají na Letné tramvajové koleje. Když jsem tam s kámošema kolem druhé dorazil, tak mi to jen potvrdilo tyto zvěsti a soukmenovec z polské državy, kterej stál asi 3 metry za mnou s kukučem a la Gore chrstnul před sebe flašku zelený. Naštěstí se nic vážnýho nestalo. Zanedlouho poté nás pustili do areálu stadionu a začal koncert na který většina z těch, co tam byli nezapomenou. Od první skladby Higher Love, kdy všichni byli plni natěšeni až kapela vystoupí zpoza opony až přes hitovky Personal Jesus, Enjoy the Silence, mávající Never Let Me Down Again až po závěrečné Everything Counts. Všichni jsme tam viděli bezkonkurenční promítání projekcí na plátna s propojením pohybů frontmana Davida Gahana /např v písni Walking in My shoes, kdy se snaží držet tempo s ptačími ženami na plátně/. Na Devotional je vidět, že to je posbíráno z více koncertů /francouzský Llévin, německý Frankfurt a španělská Barcelona/. Jsem rád, že jsem tam tenkrát byl a že jsem o tento jedinečný zážitek nepřišel. Ještě svým vnukům o tom budu vyprávět, protože ta atmosféra a hromadné zpívání a celkově ta soudružnost, to na jiných koncertech nezažijete. Za mě a za mé nostalgické vzpomínky na tuto část mého života, kdy už jsem v té době byl tři roky fanouškem nejlepší kapely ve vesmíru musím dát 200%, Aha, tak sorry, prej můžu dát jenom 100%. Tak dávám 100 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama