Reklama

Reklama

Dead to the World

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Protože se kolem každého Mansonova alba soustřeďuje hudební, vizuální a v neposlední řadě také myšlenkový program, vykazuje na sobě každé takové album rys svébytnosti, aniž by se však nějak ostře vysmekalo ze souvislosti celku Marilynovy tvorby. Dead to the World je (živým) předvedením ducha alba Antichrist Superstar, tj. že Manson zde na základě goticky pochmurné výstavby scény podtrhuje už beztak syrovou a bezezbytku též surovou hudbu. Na druhé straně také předvádí a na diváka nechává nalehnout celkovou hudebně, vizuálně myšlenkovou kompozici jeho doposud snad nejúspěšnějšího alba/programu. Vytrhuje ho do nálad pro toto album typických: vztek, pocit opuštěnosti Bohem a na to se vážící přebudování představy člověka jako již nikoli obrazu Božího, ale jako bezpohlavní bytosti, v jejímž převleku Manson manifestuje povahu lidské nezabydlenosti ve světě explicitním na sobě prováděním násilí. Průstřihy ze zákulisí, které v podstatě opisují mašinérii celkové vlastní devastace, tak dokreslují a podtrhují ráz celého koncertu.

Seznam skladeb:  1. Angel with the Scabbed Wings
2. Lunchbox
3. Kinderfeld
4. Sweet Dreams (are made of this)
5. Apple of Sodom
6. Antichrist Superstar
7. The Beautiful People
8. Irresponsible Hate Anthem
9. Rock N Roll Nigger
10. 1996 (spoken word version) (niethustra)

(více)

Recenze (8)

Morien 

všechny recenze uživatele

Lidé dokážou být tak děsiví. Nevěřím nikomu, kdo o sobě nepochybuje. Zůstane jen jistota, že na konci je temnota. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří :-) A to podle jeho biografické knížky byla doba okolo Dead to the World Tour už jen slabým odvarem v porovnání s tím, co se dělo na tour k desce předešlé (Portrait of an American Family), škoda, že neexistuje žádný reprezentativní záznam z této éry... Ale ani tento hodinový dokument/koncert není vůbec k zahození, naopak, ukazuje nám Mansona tak, jak ho měli jeho fanoušci asi nejraději- nasraný Antichrist, ukazující prostředníček celému konzumnímu světu (aby se v posledních letech stal jeho nezaměnitelnou součástí ehm...). Tvrdost, nekompromisnost, drogy, sex a samozřejmě rock'n'roll- to vše v Mansonovském ražení. Take it or Leave it. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Marilyn Manson jako vždy bez chyby,akorát bych tu rád zdůraznil,že tu nazpíval Antichrist Superstar jako nikdy jindy. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Upřímně se bavím tou bandou šašků odrazující lidi od návštěvy koncertu náboženskými popěvky. JESUS LOVES YOU MARILYN MANSON :-) ()

lwp 

všechny recenze uživatele

Society has always tried to find scapegoats for it´s problems... ...well here i´m. Marilyn Manson, October 1996 ()

augustin43 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší kousek MM. Výlet do pekla. Takže nejlepší kousek se stává i kouskem nejhorším - záleží na úhlu pohledu. ()

Reklama

Reklama