Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tento film se zrovna neshledává s dobrými ohlasy, ale netřeba přece hodnotit ne až tak kvalitní formu, pokud se člověku líbí hlavně obsah. Aspoň u mě to tak je. Před několika lety jsem četla stejnojmennou knížku, která se k tomuto stala předlohou. Nepamatuju si ji sice do detailů, ale vím, že na mě tehdy udělala docela dojem. A stejně tak se to nakonec povedlo i tomuto filmu. Jen je trošku škoda, že podobné věci, které mají člověka takto "duchovně" obohatit a napomoct k uvědomění, že život je možná o něčem víc, jsou často takto nepříliš kvalitně zfilmovány, což zhoršuje celkový dojem. Já se ale dívám tak trošku pod povrch a pomohlo mi to připomenout si sdělení, které jsem tehdy vyčetla v oné předloze. Proto děkuju za tuhle filmovou verzi. PS: Bylo fajn vidět v hlavní roli Matthewa Settla, kterého jsem "vídala" v seriálu Gossip Girl.~(3,8)~ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Naivní a prostoduché ... což by se i dalo akceptovat - do určité míry. Ale všeho moc škodí. VELICE naivní a VELICE prostoduché, takže ve výsledku lehce retardované. K proroctví i k víře je třeba přistupovat nanejvýš opatrně, promyšleně a s citem, jinak můžete lehce stvořit pramálo důvěryhodný blábol, s jehož pomocí sice vcelku spolehlivě otrávíte blíže neurčený počet diváků, ale ani proroctví, ani víře a vůbec čemukoli pozitivnímu nikterak nepomůžete. P.S.: 1) Dlouho jsem uvažovala alespoň o 2* ... za snahu - byť neumělou, závěr bohužel úspěšně zazdil i to málo, co zbývalo; 2) Dobře mi tak - začátek jsem viděla víceméně díky jakémusi extrémně zlomyslnému zásahu vyšší moci ... či snad jen díky nějakému nešťastnému, politováníhodnému omylu - a potom už jsem od TV obrazovky neodešla ... pochopitelně - poněvadž jsem přece potřebovala zjistit, jakže to celé dopadne !!! ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Mal som asi tú výhodu, že som film pozeral neskoro večer, preto mi jeho kvalitatívne spracovanie veľmi nevadilo, hoci určitých situácií a najmä reakcií ľudí, ktoré by v skutočnosti nefungovali, sa tvorcovia mohli vyvarovať. Alebo napríklad plne elektrifikovaný dom, ktorý fungoval ako skrýša hlboko v džungli:) Samotné prostredie Peru mi je veľmi blízke, hľadanie odpovedí a práca s energiou detto, a preto ma námet príjemne prekvapil. Ak by bol o niečo vyšší rozpočet na CGi a vymenený režisér, určite by sa aj filmové spracovanie dotiahlo na námet. ()

betyn 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mému nízkému očekávání nakonec nemůžu říct, že jsem se nebavil. Pokojná atmosféra a panenská příroda zapůsobily skvěle. Do toho sekunduje obstojný příběh, který ale nejde do hloubky a s celým poselstvím seznamuje velmi zběžně. Ale přes tento handicap jsem se snadno přenesl, protože mě mnohem víc otravoval nepříjemný televizní look a hrozná režie. Vezmu-li v potaz rozpočet filmu, nechápu, kde ty peníze jsou?! Závěrem snad jen, že tři hvězdičky jsou pod vlivem serotoninu, kterým mě film nakazil. A to je hlavní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Keby som tu hodnotil len režisérsku stránku a faktory, podľa ktorých sa vo svete kinematografii dá hodnotiť kvalita filmu, tak tento snímok by dopadol veľmi zle. Ja teraz ale beriem všetko do jednej veľkej misky a z toho by som vybral to samotné jadro – základ príbehu! Mne osobne oslovil hlavne to filozofické a možno tak trošinku náboženské pozadie príbehu, nad ktorým by sme sa mali zamyslieť. Veľmi si cením, že na konci filmu pred záverečnými titulkami sa režisér vyzdvihol podstatu a „prezradil“ celý text „proroctiev“. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama