Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se bavila, i když jsem si chvílemi říkala, že některé ty šprochy lautr vůbec nepatří do pohádky. Emma Thompson, coby vyzubená, bradavičnatá, šišlavá chůva se strašlivou kouzelnou holí byla .... kouzelná. Colin Firth byl zkrátka Colin Firth a děti i půvabná Evangelina byly k zulíbání. Tahle kombinace Za zvuků hudby a Mary Poppins není pro úplně malé děti, ale pro ty, které už zvládají nadsázku a ironii, to je naprosto úžasná pohádka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ji chtějí a nepotřebují, odchází. Když ji nechtějí a potřebují, zůstavá..... . První 3/4 opravdu výborná jak pro děti, tak dospěláky. Humor, akce, děj má spád. Bohužel v závěru jsem byl jako dospělák trošičku ,,vynechán" z děje, ale děti dortová bitva potěšila. Takže děcka pozorte: ideální na takové to domácí koukání! Možná Vám to postaví i chlupy na prsou! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to viac rozprávka ako komédia. Zo začiatku mi tá štylizácia príliš nesedela a deti som mal chuť zabiť. Pôsobilo to jak variácia na Sám doma s tým, že Kevin a jeho kopa ďalších kópií tu sú za regulérnych zloduchov, takže som tej hnusnej pestúnke fandil, aby ich dala do late. Postupne jak sa deti začali meniť, tak ma to celkom začalo baviť a už mi to nepripadalo tak trápne a finále bolo nakoniec celkom pekné. Také veľkolepo rozprávkové. Proste taká pohodová jednohubka pre celú rodinu. Pustil som si to hlavne kvôli hviezdnemu hereckému obsadeniu, ale všetci tam sú tak divne štylizovaný a hrajú len jednorozmerné jednoduché figúrky, takže ak sa tešíte na nejaký herecký koncert od kohokoľvek, tak na to môžete zabudnúť. V tomto smere to dosť sklamalo. 6/10. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. They've Eaten The Baby! ,2. No More Nannies ,3. Secret Toast and Jam ,4. A Clockwork Mouse ,5. The Pink Chair ,6. I Did Knock ,7. Goodnight, Children ,8. Measle Medicine ,9. Soup Du Jour ,10. I Smell Damp ,11. Barnyard Fashion ,12. Lord of the Donkeys ,13. The Girl in the Carriage ,14. Kites in the Sky ,15. The Room at the Top of the Stairs ,16. Toad in the Teapot ,17. Our Last Chance ,18. Mrs. Brown's Lullaby ,19. The Lady in Blue ,20. Bees and Cakes ,21. Snow in August , ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hlavné absolutórium si zaslúžia 2 osoby bez ktorých by film nebol ani z polovice taký pôsobivý- Emma Thompson a Patrick Doyle. Doylova hudba dodáva filmu magickú, kúzelnú atmosféru a Emma zahrala svoju postavu opatrovateľky McPhee excelentne...po dlhej dobe konečne vydarený rodinný film s náznakmi čierneho humoru. Záver bol nádherne dojemný a vizuálne úplne dych vyrážajúci ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Emma Thompson se při psaní scénáře inspirovala sérii knih Christianny Brandové „Nurse Matylda“. (Olík)
  • Emma Thompson psala scénář k filmu celých 9 let. Pro porovnání – scénář k filmu Rozum a cit (1995) tvořila 5 let a získala za něj Oscara. (imro)
  • Ve filmu neuvidíte scénu z pohřbu, během které si Cedric hraje s ústy zesnulého. Podle producentů by to mohlo být pro děti příliš strašidelné. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama