Reklama

Reklama

Pink Floyd - Live in Venice

(koncert)
  • Itálie Pink Floyd in Venice
Hudební / Dokumentární
Itálie, 1989, 90 min (Alternativní 60 min)

Unikátní koncert legendární britské rockové skupiny na plovoucím pódiu v benátské laguně z roku 1989. Davy fanoušků zaplnily celé náměstí Svatého Marka a částečně i vodní hladinu, kde sledovaly vystoupení z tradičních gondol... Legendární britská kapela Pink Floyd uměla svým fanoušků během svých koncertů připravit neuvěřitelný zážitek. V italských Benátkách to ale bylo 15. července 1989 vystoupení naprosto jedinečné. A to z několika důvodů. Koncert se uskutečnil přímo v tamní laguně a kapela jej odehrála na speciálním plovoucím podiu. Vzhledem k přímému přenosu vystoupení do celého světa musela kapela udělat do svého repertoáru několik změn, které před tím nikdy neudělala. Kvůli časovým omezením byly některé písně vynechány a jiné zkráceny. Navzdory velkému počtu nadšených fanoušků, obyvatelé města byli rozhořčeni. Ve finále dokonce došlo k odstoupení městské rady, která koncert povolila. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

U "Comfortably Numb" jsem si sice nezaplakal, jak velmi adekvátně hrozil uživatel "lsd", ale co chybělo! Snad jen prezence "The Mother". :o) PINK FLOYD IN VENICE, to je skvělý koncert skvělé kapely, na skvělém místě, se skvělým vizuálem. Jen ten tracklist by mohl být maličko delší a lepší ("Mother", "Fletcher Memorial Home", "High Hopes"). Nechci kazit krásnou devětadevadesátku, takže... **** / 80% ()

saintanwar 

všechny recenze uživatele

Fantastický koncert v podání slavné britské kapely, který zanechal nejen stopy v srdcích mnoha fanoušků, ale i v samotných Benátkách. Několik poškozených památek a obrovský nepořádek zlomil hůl nad pořádáním podobných akcí v tomto krásném městě. Dodnes s mrazením v zádech vzpomínám na tu nádhernou show, která se vysílala na obrazovkách Československé televize v době, kdy málokdo měl doma videorekordér. Krásný koncert potvrdil tehdejší nastupující trend světelných a laserových doprovodů. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů hudební historie. Paradoxně bez Rogera Waterse, jehož působení u Floydů budou ale vždy připomínat nadčasové texty a osobně laděné příběhy v pozadí některých hudebních eposů. Gilmour, Mason i Wright hrají ve skvělé formě a ani ostatní hudebníci nijak nezaostávají. Budiž příkladem brilantní saxofonové sólo v Time nebo dokonalé výkony sboristek při The Great Gig In the Sky. Je zkrátka radost sledovat jedny z nejlepších muzikantů na světě při hraní svých nejlepších kousků a doprovázených typickou světelnou show. Ano, tihle pánové tenkrát tvořili hudební historii. A závidím těm, kteří je měli možnost vidět naživo. ()

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert Floydů s jednou chybkou. A tou pro mě byl hostující saxofonista, který při hře vypadá, jako když bude rodit. Navíc sólům v Money či Shine On... zahraných Dickem Parrym (který hostuje u Pink Floyd už desítky let) se nemůže nic vyrovnat. Vyzdvihnout se ale musí výkon Guye Pratta (baskytara), který dostal prostor pro sólo v skvěle upravené Money a povolení vyřádit se slapováním v Another Brick In The Wall pt.2. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pink Floyd. Když někdo vykřkne jméno této legendy, tak si představím krom vynikajícího hudebního představení i nezapomenutelnou vizuální podívanou a kdo viděl Pulse tak mi musí dát za pravdu. Souhlasím z Isd, že tahle zahraná Comfortably Numb je něco co se nezapomíná a zanechá ve vás vzpomínky na hodně hodně moc dlouho. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Koncert vysílala v přímém přenosu italská tv RAI, pro kterou byl celý přenos technicky velmi náročný a vysílal se v režimu Eurovize v 50 zemí světa. (ČSFD)

Reklama

Reklama