Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Proč 4 hvězdy? Protože to je film mojí puberty. :) Bohatá frajerka, pěkně nafoukaná, "luxusní" hadry - a z ní se stane hodná holka, co se opravdu zamiluje. Klasická romantická komedie, která potěší kde jakou dvanáctiletou holku. Humor občas dost trapný, ale občas i dost zábavný. Největší chybou tohoto filmu je naprosto úděsná Brittany Murphy (nikdy neuměla hrát). I tak si to ráda jednou za delší čas pustím a zavzpomínám na svá dětská léta. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Voľná a veľmi podarená adaptácia románu "Emma" od Jane Austen, ktorá vtipne prenáša dej do prostredia strednej školy v Beverly Hills koncom 20. storočia. Je to veľmi zábavné a trefné satirické nahliadnutie do sveta dospievajúcej mládeže hlavne z bohatej vrstvy, ktorému vládne povrchnosť, móda a kde tá najdôležitejšia vec na svete je mať perfektne zladený outfit. Je to svet, vykreslený milo prehnaným spôsobom, s množstvom popkultúrnych odkazov, v ktorom postavy, ako tragické obete módy, trávia svoj voľný čas prevažne nákupmi v luxusných obchodoch. Alicia Silverstone je vo svojej role, na prvý pohľad hlúpej blondínky, ale v konečnom dôsledku vôbec nie hlúpej, absolútne dokonalá a neodolateľná. Niekomu by mohol tento film pripadať banálny a povrchný, ale ja tvrdím: "As if!" Je to len šikovné klamanie telom. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných teen filmů obsahuje "Praštěná holka" spoustu perfektních a ne sprostých gagů, které by sice soutěž inteligence nevyhrály, ale dokáží upřímně pobavit. Dostavilo se dokonce pár nefalšovaných záchvatů... Takže "Co kdybyste nechali sebevražedné pokusy až na druhé pololetí?" a raději si pustili tenhle film?;-) ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Prostá teenagerovská komedie v hlavní roli s Alicia Silverstone. Mladá bohatá, zhýčkaná, ve škole oblíbená, roztomilá, zároveň naivní a natvrdlá holka z Kalifornie, se snaží všem okolo řídit život, jelikož chce dělat radost druhým lidem a mít z toho hlavně dobrý pocit. Jenže při konání těchto dobrých skutků, tak trochu zapomíná na sebe, a proto je nešťastná. A až v samotném závěru konečně zjistí, kdo o ni skutečně stojí a s kým by mohla být šťastná. Jednodušší by to asi nemohlo být, ničím zvlášť nepřekvapí i samotný konec skončí přesně tak, jak je nám jasné od začátku. Prostě taková pohodová jednohubka, při které si můžete klidně na chvilku odskočit a nebude to vůbec vadit. ()

Lady ButterFly 

všechny recenze uživatele

Novela z konce 18. století byla přenesena na plátno do doby 90. let 20. století. Já myslím, že to bylo poměrně povedené a Alicia je jako Cher prostě kouzelná! Tento typ filmů není právě šálek mého čaje, ale jo, ráda se na to ještě někdy podívám a vám to doporučuju taky. Příjemná pohodovka na nedělní odpoledne. :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Scénáristé seděli ve třídách na škole Beverly Hills High, aby se lépe vžili do studentského prostředí. (ČSFD)
  • Kapela, která hraje na párty, je bostonská skupina Mighty Mighty Bosstones. (ČSFD)
  • Alicia Silverstone při scéně ve třídě nevěděla, jak přesně vyslovit slovo "Haitians". Režisérka Amy Heckerling řekla štábu, aby ji nikdo neopravoval, a chyba se jí tak líbila, že ji nechala ve filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama