Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z romantických komedií, co mě absolutně minula: koukatelná nuda s pár vtipnými momenty, možná ne tak hloupá a naivní jako jiné lemoňády, přesto nemám nejmenší zájem si tuto podívanou někdy zopakovat. Sorry, že kazím hodnocení, prostě mě tenhle typ filmů nebere (a to jsem přesně cílová skupina... holt nejsem normální;-)). Slyším chválu, superlativa, čekám nějakou bombu a ona je to zas jen ta samá odrhovačka, kterak ošklivá zkrásněla, stala se úspěšnou a omotala si kolem prstu bohatého fešáka (nebo dva) a jestli neumřela, natočila pokračování a žije dodnes... Zííív. 51% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Od filmu k filmu mi je Zellwegerka stále menej sympatická, čo ma tak trošku mrzí, talent baba má. Mnou doteraz prehliadaná Bridget Jones mi prišla ako správna voľba, túžil som si svoj dojem trochu ponaprávať. Omyl! S tou "otrasnou ženskou" si pozriem už iba ak horor... nemala to tak perfektne zahrať!? ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je jako obtloustlá a bezradně zranitelná Bridget Jones naprosto k sežrání. Podobně Colin Firth představující dokonalého pana Darcyho a Hugh Grant, který je výtečně obsazený proti svému věčnému typu sympat'áků. Výborná britská komedie, kde jedna vtipná scéna střída druhou a do toho hrají skvělé, trefně vybrané písničky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a příjemná romantická komedie. Bridget Jones je sympatická a nutí diváka držet jí palce. Skvělý Hugh Grant, ten (resp. jeho postava) se mi opravdu líbil... Tedy do doby, než se ukáže jaký je hajzl, později spíš vynikne decentní Colin Firth, i když ta bitka, kde se odváže taky neměla chybu. V podstatě nemám nic konkrétního, co bych vytknul, ale plné hodnocení určitě nedám, protože snímek nebyl obecně natolik silný aby mě přesvědčil, že ho můžu zařadit mezi elitu... "Daniel enjoys publishing and comes... All over your face?" 8/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Když je Bridget (Renée Zellweger) na zahradní oslavě v převleku za Playboy zajíčka, má na sobě tělové silonky. V jednom záběru jsou však punčochy černé síťované. (Mr.Hudson)
  • Z filmu bylo vystřiženo celkem šest scén, které byly později k vidění na YouTube. (Dlee)
  • Když byla Renée Zellweger (Bridget Jones) v rámci příprav na natáčení zaměstnaná ve vydavatelství, měla na stole fotku svého tehdejšího přítele Jima Carreyho. Kolegům, kteří ji nepoznali, to připadalo divné až úchylné, ale nic jí neřekli. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama