Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jo ta naše Bridget ... to je ikona všech britských mladých žen, kterým vadí jejich (nad)váha a které "vzrušuje" jejich nadřízený. Renée Zellweger je skvělá herečka a vedle Návratu do Cold Mountain je tohle její další životní a nezapomenutelná role. Díky ní dostala Bridget neskonale dobrý rozměr. Její trapasy, přeřeky, matka ("Prazvláštní bytost z dob kdy nakládané okurky byly vrcholem dokonalosti."), lásky a kamarádi ... no prostě lahoda pro všechny smysly. Když Bridget zpívala na večírku v jistém ehm ... podnapilém stavu, tak jsem se válel smíchy jako u málokteré komedie. Prostě Britové produkují nejen nejlepší kriminálky (Midsomer a Poirot), či romantiky (Láska nebeská), ale jejich komedie také dosahují vysokých kvalit a dokáží diváka ohromit elegantním britským humorem a prostředím. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že tenhle film nemá světlé momenty, ale na můj vkus je až příliš... dětinský? neuvěřitelný? Baví mě de facto jen Markovy komické modely a jeho opakované konfrontace s Danielem. Nejlepší scénou jsou pracovní pohovory, tu můžu vidět 100x a kouzlo neztrácí, ale jinak... bohužel. :-/ (A kila Renée moc sluší.) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Deníček si poctivě píšu od 4. třídy. Mám takovej malej modrej. TAK poctivé denní zápisky jako Bridget nevedu a jeho obsah starostlivě tajím. Kdyby mi ho někdo četl, asi bych ho vykoupala v Bridgetině modrý polívce. A zas TAK oplácaná Bridget nebyla - jak sem čekala podle různejch reakcí. Při její postavě bych neřešila osudové dilema, zda si vzít šeredné stahovačky nebo sexy spoďárky. Hodně jsem se u filmu usmívala, ale že bych se koulela smíchy, to zas ne. Můj celkový dojem vylepšil Bridgetin homosexuální kámarád James Callis (Baltar z BSG). Konec zápisu - to je pro dnešek vše, milý deníčku. Mertax ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborná britská komedie o svobodné třicetileté smolařce, která po celou dobu váhá mezi nesmělým vážným Markem a sukničkářem Danielem. Tahle záležitost snad nikdy neomrzí. A to především v angličtině, kde má Renée roztomile uvěřitelný britský přízvuk a o hodně mladší hlas, než v českém dabingu. Hughovi Grantovi stále nemůžu přijít na jméno, ale Colin Firth zapadl a podal skvělý výkon. Pro mě již vánoční nevánoční klasika. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy Daniel (Hugh Grant) poprvé začne psát Bridget (Renée Zellweger) e-maily, sedí Bridget na židli, přes jejíž opěradlo je přehozený černý kabát. V jednom záběru je kabát složený, v dalším je však na opěradle rozložený a v dalším znovu složený. (Mr.Hudson)
  • Německý distribuční název zní Bridget Jones - Schokolade zu Frühstück, což lze přeložit jako "Bridget Jonesová - Čokoláda ke snídani". (Nancy...)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama