Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

fleker 

všechny recenze uživatele

ochich ouvej...bude se mi stejskat, taky sem znal podobnýho člověka,,,,kterej byl jakoby nad náma všema, v sedumnácti už měl šediny a vždycky přesně věděl co říct...jednou mi jentak mimochodem povídá,,,,"když celej tendle svět mi připadá tak jednoduchej a lidi tak strašně průměrný a předvídatelný, a jedinej s kým sem si moch kdy rozumně popovídat byl děda, tomu taky všechno připadalo šedivý a když šel ven, tak neustále kopal do věcí ...ale co mu vodoperovali kataraktu, nemáme už prakticky nic společnýho " ; a menoval se jarda...-jarda-darja-náhoda? ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla mladší, tak jsem se s Dariou docela ztotožňovala a naprosto chápala její názory a pocity ze své rodiny a spolužáků. Nedávno jsem se na seriál podívala po asi 8 letech znovu a můj dojem se skoro nezměnil:). Daria je naprosto sarkastický pozorovatel hodnotící archetypální existence okolo sebe s neokázalým vtipem. Já tu holku prostě žeru:). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už teď se cítím k smrti vyčerpaná univerzitou a to jsem teprve na střední." I já jsem býval takový - ošuntělý sarkastik mezi samými jedinečnými, umělými a cool spolužáky. Dneska již jsem krásný, báječný a dokonalý, takže pro mne je Daria už jen krásnou vzpomínkou na to, že být přirozený taky nebylo špatné. Jednou se k tomu určitě vrátím a budu se s ní bavit na účet všech, kteří smysl svého života nacházejí ve zprávách bulváru, účesech fotbalistů a tetování zpěváků. ()

*JIN 

všechny recenze uživatele

Daria má svůj 'nemocný svět' a nebojí se ho použít. V konkurenci sarkastických hrdinů typu Bernard z Black Books, Dr House, .. atd. vyčnívá nejen ostrými hranami animace. Tahle ryze konfekčně obléklá slečna je zrdcadlem, v jakém by se mnozí chtěli vzhlížet. A celkově celá její společnost dokresluje tu naší. Znovu a znovu se utvrzujeme v tom, že hloupost bolí a inteligence se nenosí. Hned prvních pár minut co se nám začne zase okysličovat mozek, začneme vnímat, začneme chápat, začínáme dýchat pro Dariu a sjíždět další díly, řady a filmy. Nenechte se znechutit všemi těmi ódami na Dariu a začněte od základů - SEBEVĚDOMÍ (díl 1.) ()

Teapac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si na ni vzpomněl. A tak jsem si řekl, že se na ní opět podívám. A mohu konstatovat, že mě baví stále stejně jako kdysi. Flegmatická, krutopřísná a nějak tak i děsivě zábavná. Není díl, kdy by nehodila na nějakou postavu takzvaný STĚĚĚR. Ale právě ten stěr používá tak osobitě a empaticky až se mi to líbí. Příběhy mají děj,který je koukatelný a tento typ seriálu mi moc chybí na našich obrazovkách. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama