Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla mladší, tak jsem se s Dariou docela ztotožňovala a naprosto chápala její názory a pocity ze své rodiny a spolužáků. Nedávno jsem se na seriál podívala po asi 8 letech znovu a můj dojem se skoro nezměnil:). Daria je naprosto sarkastický pozorovatel hodnotící archetypální existence okolo sebe s neokázalým vtipem. Já tu holku prostě žeru:). ()

Cigalone 

všechny recenze uživatele

Excelentný seriál pretkaný brilantným sarkazmom, dôvtipnými dialógmi, na ktoré častokrát tí menej chytrí nevedia reagovať, ukazujúci tupú americkú mládež 90tych rokov. Do extrému vytiahnuté archetypy postáv zobrazujúce tú-ktorú vrstvu študentov strednej školy (outsideri, gotici, futbalisti, emancipovaní černosi, roztlieskávačky, "klub štramand") a ich učiteľov (bláznivý učiteľ - De Martino, zakomplexovaný učiteľ - O'Neill, riaditeľka dychtiaca po peniazoch pre školu atp.) sú pastvou pre môj inteligenčný potenciál a rozhľadenosť. Samozrejme Daria, ako prototyp vševediaceho outsidera s najlepšou kamarátkou Jane (trocha viac socializovanou) sú úžasným príkladom ako možno s rozumom zvíťaziť nad primitívnymi pudmi ľudskej spoločnosti a mládeže stredných škôl, šikanou, ignoráciou, či snahou vyrovnať sa s nepriaznivým domácim prostredím (i keď Daria mala rodinu kompletnú). Chytrí čudáci to majú svojim spôsobom ťažké, ale to neznamená, že sa majú poddať. Daria je toho dôkazom (možno tak, ako aj chlapci z The Big Bang Theory). Žiaľ, časom sa môže zdať Daria nudná, pretože jej ostrovtip (alebo skôr ostrovtip scenáristu) sa zmierňoval a na niektorých divákov môže pôsobiť stereotypne, no situácie, v ktorých sa Daria ocitala boli vždy originálne a nakoniec, každý starne, tak aj Daria sa dostane na výšku (Is it fall yet? a Is it college yet?). Hlášok či celých dialógov by sa dalo napísať neúrekom, no to by presiahlo účel komentára. Za všetky však stojí debata De Martina (držiaceho moriaka-americké národné jedlo) a Kevina s Brittany pri predaji kariet v s01e04. Daria mi navyše pomohla nájsť samého seba a sebeuvědomení. Škoda len, že nie je viac častí s dabingom a lá 1. séria. Nič menej ako 5* si tento seriál z čias môjho nástupu na 2. stupeň ZŠ nezaslúži. (Áno, a pozerám ho doteraz a stále sa bavím.) ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komediální seriál, který bych popsal asi jako mic Beverly Hills 90210 a House MD. Připouštím, hodně divný mix a o to je to více kulervoucí. Sarkazmem a hláškama všeho druhu to jenom hýří a za celou dobu jsem se vážně nenudil. Taky jsem vše zkouknul za velice krátkou dobu. Kdo má rád ironický humor tomu je tenhle seriál přímo určen. Osobně nemám co vytknou. Snad na závěr jednu hlášku na konto lobingu módních firem ve školách.Ta módní chátra nemá co strkat svoje kurzy na půdu školy. Jo není to fér vůči drogovejm dealerům. Ti musej stát na parkovišti. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohla poděkovat světu za nějaký vážně významný počin, byla by to tahle bizarní nádhera, která na mně v dětství nenechala nitku suchou. Hrdě mohu prohlásit, že "Akce Daria" splnila svůj účel a plně utvořila můj dnešní pohled na svět. Flegmatický, Sarkastický, Cynický, Nihilistický, Uštěpačný a jen trošku Egoistický aneb "Co tě nezabije..." Typický rozhovor mých středoškolských let - Kámoška na adresu spolužáka: Neni ti ho líto? Já: Mě je jich líto všech, ale úplně nejvíc je mi líto mě. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec zvyšuju na nejvyšší hodnocení, protože tohle opravdu nemá chybu :) Možná jen to že se některým postavám nejen v každé sérii, ale dokonce díl od dílu mění hlasy :D Ale to už je chyba někde jinde a vzhledem k zábavnosti seriálu samotného se to dá ignorovat. Všechny ty postavy jsou totiž opravdu perfektní, pro mě osobně kromě Darii a Jane hlavně Jake Morgendorffer (jeho vzpomínání na tátu) a někteří profesoři (dějepisář a ta učitelka co nenávidí chlapy). No a taky neskutečnej ležér Trent a jeho dokonalej kachní telefon :D Prostě Daria si mě získala a upřímně mě to teď baví mnohem víc než když mi bylo 10 nebo kolik. A takový seriály mám rád. K tomu tam taky občas zazní nějaká dobrá písnička (pobavil mě začátek Du hast :) ) Jo a Sick sad world je taky neskutečnej, ty upoutávky i za těch 5 vteřin stihnou dost pobavit. Takže na závěr..."mi podraž nohy a říkej mi prcku". Edit: Podruhé celý v původním znění s titulky nebo i bez nich a tady vážně není o čem, jeden z nejlepších seriálů co znám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama