Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Buzz Rakeťák: Nastavil jsem laser na smrtící účinek. Woody: No... Tak to je ono! Kdyby na nás zaútočili ublikáme je k smrti...... Toy Story bolo prvé a to sa počíta. Síce to už dnes možno vypadá graficky oproti tým novým animákom ako nepodarok, ja na to však jednoducho nedám dopustiť. Toy Story má srdce, hravosť, veľa vtipu a nespočet skvelých nápadov. Vždy ma to veľmi baví. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to nádherná pohádka, tedy skoro pohádka. Možná částečně dětský příběh s pohádkovými rysy. A nebo jen dětský příběh? Možná vlastně spíš příběh hraček. Nemám ponětí, do jakýho žánrru to zařadit a všeobjímající rodinný film se mi pro toto nelíbí. Děj je samozřejmě slabší, to je asi tím, že je to první film vytvořený touto technikou. Jednoduchý a lineárnější. Ale ty roztomilý a krásný malůvky, úžasně mužnej hlas Tima Allena a utahanej hlas Toma Hankse, a taky samozřejmě to vědomí novátorství, to tomu přidává hodně. Není to špatný film a i když taky není nijak inteligenčně na výši, neznamená to, že by byl hloupý. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl v r. 1996 poprvýkrát v kine bol som z neho úplne hotový! Dnes už naň pozerám zo zhovievavosťou, danou i vývojom techniky, no napriek tomu pre mňa zostáva jedným z najvýznamnejších animovaných filmov 90. rokov. A rovnako ako animácia ma dostal i nestupídny príbeh o priateľstve a uvedomení si svojeho miesta vo svete detskej izby. Morálne spornou je pre mňa hádam len vykreslenie negativity chlapca od susedov, spočívajúcej v svojskej úprave hračiek, pričom v skutočnosti len rozvíja tvorivý prístup pri narábaní s nimi (t.j. nie daný len návodom od výrobcu) - ním vytvorené hračkové mutanty sú jedným z najzaujímavejších miest tohoto výborného filmu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Nedokážu to racionálně odůvodnit. Štve mě to. Ale první Příběh hraček jsem jako malej capart viděl všehovšudy jednou, a to ještě v nijak brzkém věku. A nelíbil se mi tak moc jako jiné vrcholné pixarovky. Teď po druhém zhlédnutí ve věku papírově dospělém neváhám s prohlášením, že jsem býval trochu blbej. Ten film nezestárnul ani o vrásku - nejenže animace vypadá nádherně, ale vytvořený svět hraček a jejich starostí nabízí takřka nevyčerpatelný zdroj originálních vypravěčských možností. V jejich využití jsou možná ještě kreativnější díly následující, ovšem jednička je přesto náramně provedený seznamovák - nápaditě konfrontující ústřední postavičky se známým lidským prostředím, výborně rozvíjející vztah dvou ikonických hrdinů a navrch zásobující skvělým dospěláckým humorem. Legenda s legendárním českým dabingem. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V momente, kdy prislo Toy Story, prestal bejt takovej zajem o klasickou animace, tohle je proste zasadni animac. A jak v animaci, tak s pribehem hrave predci i vetsinu soucasne produkce. Pixar si s jednotlivejma postavickama fakt vyhral, takze jsou dobre vyuzity jejich schopnosti a navic neni ve filmu zadny poucovani a de o cistou zabavu se spoustou vybornejch vtipku. Nevim, jak by si film vedl pri vetsi delce, ale tech 77 minut je tak nabitejch, ze jsem se celou dobu perfektne bavil. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Při závěrečné honičce se Andyho sestra Molly podívá do zpětného zrcátka a uvidí Buzze (Tim Allen) a Woodyho (Tom Hanks) na autíčku. V rádiu přitom zní písnička "Hakuna Matata" z jiného titulu studia Disney, Lvího krále (1994). (DominikV)
  • Vo filme sa dá zbadať benzínová pumpa spoločnosti DINOCO. Táto istá spoločnosť je aj v ďalšom filme od Pixaru - Autá. (slavo_held)
  • Když byl Tom Hanks malý, vždy ho zajímalo, jestli jeho hračky ožívají, když jsou v místnosti samy. To byl jeden z důvodů, proč se rozhodl namluvit Woodyho. (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama