Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (688)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Toy Story je film,který odstartoval éru 3D animovaných filmů a taky filmem,kterým započala krize klasických 2D animáků.Na rok 1995 je animace neuvěřitelná!Věřím,že tehdy to byla velká revoluce.V kině jsem zhlédl až neméně povedenou dvojku,tohle jsem viděl asi pětkrát v televizi.Základní kámen úspěchu Toy Story bych hledal ve výborném scénáři,skvělých postavách (nejen Woody a Buzz,ale i skvělé vedlejší postavy jako pan Brambůrek nebo T-rex) a hlavně díky neuvěřitelnému nadšení,se kterým byl snímek natočen.Lidi z Pixaru zkrátka své práci rozumí,dělají ji skvěle,ale hlavně je to strašně baví.A to je strašně důležité.Od premiéry filmu uplynula už velká spousta času,ale i přesto se stále řadí mezi nejlepší animáky všech dob.A to už o něčem svědčí. 95 % ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Buzz Rakeťák: Nastavil jsem laser na smrtící účinek. Woody: No... Tak to je ono! Kdyby na nás zaútočili ublikáme je k smrti...... Toy Story bolo prvé a to sa počíta. Síce to už dnes možno vypadá graficky oproti tým novým animákom ako nepodarok, ja na to však jednoducho nedám dopustiť. Toy Story má srdce, hravosť, veľa vtipu a nespočet skvelých nápadov. Vždy ma to veľmi baví. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

V hlavných úlohách sympatické hračky s dobrým originálnym dabingom, ktorým PC animácia vôbec neškodí. To, že sa na scenári podieľal aj Joss Whedon, som sa dozvedela až z úvodných titulkov a veru mala som dojem, že som počas filmu zachytila jemu typické veci. Zapamätateľné maličkosti: Buzzov prvý príhovor, ktorý mi pripomenul ani neviem prečo klasickú Planétu opíc a potom jeho vulkánsky pozdrav. Sidove hračky naozaj vychytávky a záverečná naháňačka nadupaná. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to není tak zábavné a propracované jako některé novější kousky. Toy Story bude navždy tím animákem, který způsobil revoluci v kinematografii a rozjel v kinech nový fenomén, ale to je tak všechno. Velice jednoduchý příběh skupinky hraček po letech nemá co nabídnout a o nějakém zážitku nemůže být řeč. Teď jde o to, co vlastně na filmu chceme hodnotit. Dobu vzniku beru v potaz, ale holt jsem se moc nebavil. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

První počítačový animák - zakladatel žánru. Handrkování dvou hlavním hraček je tak roztomilé (a hlavně vtipné), že jsem se při sledování cítil jako malé natěšené děcko. Od Toy Story jsem viděl všechny computerové animáky, ale tenhle je jednoznačně můj nejoblíbenější. Zasloužil jsi to hlavně skvělým námětem, kde hračky za nepřítomnosti svých dětí ožívají a kují různé pikle. Vlastně se chovají jako lidé (konference, výsadek...). A o kvalitě animace se snad zmiňovat nemusím. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • V původním scénáři byla objektem Woodyho (Tom Hanks) zájmu panenka Barbie. V autíčku připomínajícím Corvette se měla zapojit i do závěrečné honičky za stěhováky. Firma Mattel ale chtěla, aby si děti představovaly Barbie podle své vlastní fantazie; proto panenka tak ze scénáře zmizela. Když se ale z Toy Story stal trhák, Mattel svolil, aby se Barbie objevila ve druhém díle. (novoten)
  • Původně měl být hlavní postavou Tinny z krátkometrážního snímku Pixaru Tin Toy (1988). Ztratil se během rodinného výletu a aby se dostal zpět domů, dá se dohromady s břichomluveckou loutkou. Tinny byl později nahrazen hračkou-astronautem jménem Lunar Larry, z něhož se nakonec stal Buzz (Tim Allen); loutka se proměnila ve Woodyho (Tom Hanks). (HellFire)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno