Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (688)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Toy Story je film,který odstartoval éru 3D animovaných filmů a taky filmem,kterým započala krize klasických 2D animáků.Na rok 1995 je animace neuvěřitelná!Věřím,že tehdy to byla velká revoluce.V kině jsem zhlédl až neméně povedenou dvojku,tohle jsem viděl asi pětkrát v televizi.Základní kámen úspěchu Toy Story bych hledal ve výborném scénáři,skvělých postavách (nejen Woody a Buzz,ale i skvělé vedlejší postavy jako pan Brambůrek nebo T-rex) a hlavně díky neuvěřitelnému nadšení,se kterým byl snímek natočen.Lidi z Pixaru zkrátka své práci rozumí,dělají ji skvěle,ale hlavně je to strašně baví.A to je strašně důležité.Od premiéry filmu uplynula už velká spousta času,ale i přesto se stále řadí mezi nejlepší animáky všech dob.A to už o něčem svědčí. 95 % ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po shlednuti trojky konecne dospela k tomu, abych se podivala na prvni Toy Story... a ted si nadavam, ze jsem se tak dlouho pripravovala o naprosto fantasticky film! Buzz je uchvatny, toho proste zeru! Zmutovane hracky jsou ale docela sila, kam se hrabe panenka "Chucky", ktera me desila ve trojce. Radsi mam za padoucha plysoveho medveda. Celkove je ale jednicka mnohem lepsi, vtipnejsi a zabavnejsi, i kdyz mi tu jeste schazi konik a na konci jsem nebrecela. Nemuzu se dockat, az uvidim dvojku! ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl v r. 1996 poprvýkrát v kine bol som z neho úplne hotový! Dnes už naň pozerám zo zhovievavosťou, danou i vývojom techniky, no napriek tomu pre mňa zostáva jedným z najvýznamnejších animovaných filmov 90. rokov. A rovnako ako animácia ma dostal i nestupídny príbeh o priateľstve a uvedomení si svojeho miesta vo svete detskej izby. Morálne spornou je pre mňa hádam len vykreslenie negativity chlapca od susedov, spočívajúcej v svojskej úprave hračiek, pričom v skutočnosti len rozvíja tvorivý prístup pri narábaní s nimi (t.j. nie daný len návodom od výrobcu) - ním vytvorené hračkové mutanty sú jedným z najzaujímavejších miest tohoto výborného filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějaké to desetiletí si neberu žádnou hračku do postýlky na spinkání, takže patrně nejsem cílovým divákem tohoto snímku, ale přesto musím po jeho zhlédnutí vyzvat své přátele, aby mi letos pod stromeček nedávali nová auta, klíče od luxusních vil, pernamentky do bordelu ani výlety do kosmu - já chci Buzze Rakeťáka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

I kdyby to nebyl první celovečerní kompletně digitálně animovaný film, zasloužil by si absolutorium. Má totiž také velice dobře napsaný scénář, jehož základem sice je moralita, ale rozhodně nečekejte disneyovsky prvoplánovou nudu. Tohle je úžasně hravý gejzír nápadů a drobných vtípků, který se ovšem nebojí ani chvílemi zvážnět. A od té doby Pixar jede... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Postava Andyho (John Morris) je pojmenována po Andriesi „Andym“ Van Damovi, profesoru univerzity Brown, IT specialistovi a průkopníkovi počítačové animace. Mnoho lidí pracujících na filmu byli jeho žáci. (HellFire)
  • Šéf týmu pracujícího na Příběhu hraček a zároveň režisér John Lasseter neměl s tvorbou delších filmů žádné zkušenosti a psaní scénáře mu tak činilo obrovské problémy. Nakonec byl dokonce nucen absolvovat spisovatelský rychlokurz. (Divočák)
  • Jedním ze zvažovaných názvů filmu byl titul "You Are a Toy", v překladu "Jsi hračka". (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama