Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějaké to desetiletí si neberu žádnou hračku do postýlky na spinkání, takže patrně nejsem cílovým divákem tohoto snímku, ale přesto musím po jeho zhlédnutí vyzvat své přátele, aby mi letos pod stromeček nedávali nová auta, klíče od luxusních vil, pernamentky do bordelu ani výlety do kosmu - já chci Buzze Rakeťáka. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl vybrat jeden jediný film mého dětství, neváhal bych ani vteřinu. Průkopník mezi animáky má takové herecké obsazení, že zbylé pixarovky (a nepixarovky už tuplem) jen blednou závistí. Woody i Buzz měli společně jít po červeném koberci pro Oscara jak za nejlepší film, tak za herecké výkony. O vedlejších rolích pana Brambůrka a Rexe se ani nemusím zmiňovat, to je ostuda filmové akademie. Třeba to jednou dostanou za zásluhy. Jasně, že animace je už teď daleko dál, a ano, písnička je trošku přeslazená (a mimochodem, Pavel Bobek to v češtině rozjel možná ještě lépe) a konec možná lehce přepísklej, ale mě je to naprosto ukradené. I po šesté mě Buzz ublikal k smrti a počítám, že to nebylo naposledy. Právě se chystá třetí díl a tak doufám, že se udrží lidskost a citovost všech hraček a ne, že se dočkáme příliš akce na úkor Brambůrkových hlášek a Rexových vtipů. Možná jsem přecitlivělej a nebo patřím do školky, ale po tomhle filmu mám chuť se vrátit do doby, kdy mě štvalo, že Andy má Woodyho a já tisíce plyšových psů. Král mezi animáky, (South Park nepočítám, ten patří jinam). Potřást rukou si s ním mohou snad jen Příšerky, která se téhle nádheře hodně blížila. Vzhůru do nekonečna a ještě dál! ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák. Dokonalé figurky s krásně vystihnutými charaktery, přesná dávka humoru, výborný děj. Zatím jsem to viděla jen s dabingem, ale i ten byl velmi dobrý. Woody je správný kovboj, nejoblíbenější hračka, oblíbený sympaťák, kterému najednou jeho území naruší Buzz a ke všemu je také skvělý. A Woodymu se najednou rozpadne jeho svět, jeho jistoty. A začne boj. Tenhle filmeček je prostě nádherný. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se z hraček dají udělat tak propracované a věrohodné postavy, kterým budu jako divák tak intenzivně držet palce, aby vše dobře dopadlo :-) Opravdu velmi podařený film, který změnil pohled na animované filmy jak v oblasti technologie, tak v tom, že se animáky přestali brát jako podřadné záležitosti pro chvilkové zabavení dětí. Tohle je v tom nejlepším slova smyslu film pro každého. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásne obhliadnutie sa za začiatkami 3D animácie v celovečernom podaní. Príbeh z ktorého cítiť chyby ale aj lásku tvorcov k danej téme. Niečo čo sa dostalo pod kožu jednej generácie a zadefinovalo ju. Rád sa k tomuto filmíku raz za čas vrátim a spomínam na to keď som ho videl prvýkrát a potom som potajme chodil k izbe a prudko otváral dvere, aby som zistil či sa náhodou moje hračky nehýbu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • V původním scénáři byla objektem Woodyho (Tom Hanks) zájmu panenka Barbie. V autíčku připomínajícím Corvette se měla zapojit i do závěrečné honičky za stěhováky. Firma Mattel ale chtěla, aby si děti představovaly Barbie podle své vlastní fantazie; proto panenka tak ze scénáře zmizela. Když se ale z Toy Story stal trhák, Mattel svolil, aby se Barbie objevila ve druhém díle. (novoten)
  • Spoluscenárista Andrew Stanton v době, kdy propagoval svůj hit Hledá se Nemo (2003) vzpomínal, jak už při práci na Toy Story padlo v rámci týmu Pixaru rozhodnutí neprokládat film muzikálovými čísly, jak bylo tehdy u animovaných filmů zvykem: "Úspěšný animovaný film rovnalo se veliký rozmáchlý muzikál. Ne že bychom neměli rádi muzikály, ale nikdo z nás neměl pocit, že jsou jediným způsobem, jak natočit dobrý animovaný film. Když se animované filmy stávaly na konci osmdesátých a na začátku devadesátých let čím dál tím úspěšnějšími, definice toho, čím vlastně jsou, se mezi lidmi stávala čím dál tím užší. Hrozně nás to štvalo. Všichni jsme filmoví fandové a bylo frustrující číst recenze kritiků, jejichž názory obvykle uznáváte. Vždycky když se objevil nový animovaný film, jako by vypuli mozek a napsali něco ve smyslu: 'Dobré pro děti. Dávám čtyři hvězdičky.' A my na to: 'Cože? Kdyby ten samý příběh natočili s normálními herci, dostal by stěží jednu!' Takže jsme se rozhodli natočit animovaný film, který se bude snažit být stejně kvalitní jako kterýkoli z našich oblíbených hraných filmů. A tak samozřejmě myslíme pořád. Bez ohledu na to, jak moc máme rádi animaci, poslední věc, na kterou myslíme je, že točíme animovaný film. Prostě točíme film. Nechceme sedět v koutku s bryndákem a papat kašičku. Chceme jíst u stolu s dospělými." (NIRO)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama