Reklama

Reklama

Skutečný svět?

všechny plakáty
Česko, 1998, 59 + 75 min

Režie:

Igor Chaun

Kamera:

Martin Čech

Obsahy(1)

Je tento náš svět skutečný? - Je opravdu takový, jaký se nám jeví? Končí s fyzickým tělem také život naší duše? To jsou otázky, na které se pokouší odpovědět dvoudílný dokument "Skutečný svět?". Dokument byl natočen v koprodukci Tvůrčí skupiny Čestmíra Kopeckého a cestovní kanceláře Mandala. Osu obou dílů tvoří cesty českých turistů do Asie pod vedením léčitele pana Milana Calábka... Zážitky českých turistů při jejich pobytu v Thajsku, Nepálu a na Srí Lance jsou konfrontovány s dotáčkami z Prahy a s obrazově působivými meditativními pasážemi, ve kterých zaznívají citáty z díla západních i východních filozofů: Alana Wattse, Stanislava Grofa, Paula Bruntona, Taisena Dešimaru... Neobvyklý dokument se pokouší přimět diváka, aby "otevřel svou mysl" a přiblížil se východnímu pohledu na život, aby se otevřel exotice dalekých míst, nádherné přírodě, ale i buddhistické a hinduistické tradici, jak se po tisíciletí utvářela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

milhouse333 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle vážně nazývají dokumentární? I kdybych pominul, že je to obyčejna reklama na cestovní kancelář, kde si spokojení turisti libují na plážích a fotí opičku, tak sdělovací hodnota je nulová. Pouze prázdné fráze, které se dočtete na každém titulku knihy, zabívající se tímto tématem. Jediné téma není rozvinuté. To vše proložené komentáři turistú typu: proč jste sem jel? Odpověd: známí říkali, že je tady prej hezky, tak jsme jeli taky...! A dokumentární část vyplněna pouze tím, že tam nějakej léčitel a průvodce zájezdem po Thajsku v jednom, ze sebe zvrací pár naučených frází... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, mnoho položených otázek, o kterých budu ještě dlouho přemýšlet, i když všechna témata byla jen "naťuknuta". ()

Reklama

Reklama