Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná záležitost pro menší děcka, která je však díky "akčním" scénám a relativní krátkosti bez problémů k přežití. Pouze pasáže ve kterých se vyskytují vosy jsou zdařilé. Zbytek je neškodná až nezajímavá pohádka s násilně podaným ponaučením. Třetí * je za zážitek, který přináší IMax 3D verze, která jasně naznačuje jaký potenciál filmová budoucnost skýtá. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený animák pre menších. Animácia nebola vždy veľmi vydarená, sem tam to vyzeralo dosť lacno. Pre menšie deti je to dosť poučné. Inak je to milé, zábavné a sem tam aj akčné a napínavé. Podobných animovaných filmov je v poslednej dobe až-až a toto je taký menší nenápadný prírastok, no len priemerný. Postavy nahovorila skupinka výrazných hollywoodskych mien. Ja som sa bavil pomerne dobre. 65% ()

Reklama

verbst 

všechny recenze uživatele

Přátelé, je to tak... Původně jsme měli jít se Shimitzem na Monster House ale byly volné jenom jenom poslední dvě řady od plátna... Takže k jádru věci: Je to film, tak ubohý, kostrbatý a snadno předvídatelný až je vám z toho nanic... Oba jsme skoro usínali a myslím, že příště radši vezmu ty 2 spodní řady... PS.: Nebýt posledních 15 minut je to na odpad.... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný , nedocenený animák , ktorý trošku neprávom ostal v tieni Pixaroviek. Prekvapuje ma pomerne nízke percentuálne hodnotenie. Postavičky spočiatku môžu pripomenúť animák Mravenec Z , ale príbeh je úplne iný. Animák má všetko čo má dobrý animák mať.Ďeťom sa páčilo a mne tiež. Nenudil som sa a dá sa pozrieť aj na viackrát. 80%. ()

Golltes 

všechny recenze uživatele

Typický príklad prvoplánového a neoriginálneho animáku. Absolútne stereotypná zápletka aj hrdinovia, naviac si film vypomáha kopírovaním snímkov ako Mravec Z či Život chrobáka. Ponúka tak obyčajný príbeh, ktorého vývoj a koniec uhádne skúsený divák zhruba po 10 miútach. Klasická rozprávočka pre deti s dobrým koncom a ponaučením... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)
  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama