Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice mírně opakuje vtipy z jedničky, ale dělá to geniálně a navíc má pro mě přidanou hodnotu v žánru sci-fi a kapitánu Kirkovi na konci. Takže opět za 4. EDIT 2024: Ano vtipy se opakují - opět dojde na fackování hysterické ženské, v kontrolním centru řádí Lloyd Bridges, na palubě je ujetý Peter Graves a Haysův hrdina má další traumata, nikdo mu nevěří, je rozejitý se svoji láskou a ničí cestující svými flashbacky. Ale kadence fórů je smrtící (ženská ojíždějící půlku pasažérů, televizní zpravodajství, E.T. a telefonní budka :D) a ty přesahy do sci-fi jsou super. Namísto letadla raketoplán, na palubě magor s bombou a díky šílenému počítači z Vesmírné odysey letí loď ke Slunci. Navíc se na konci objeví Shatner, měsíční základna a kupodivu i pěkné efekty a troška napětí. A to si zkrátka zaslouží 5*. Komedie roku 1982. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako většinou - už to podruhé není ono, ale přesto bych řekl že některé vtipy jsou dokonce lepší než v jedničce. Scéna kdy letištní úředníci prohledávají babku co jí na detektoru zazvonily v tašce klíče a zatím detektorem procházejí po zuby ozbrojení teroristé je prostě výtečná, stejně jako letištní krámek se suvenýry, kde se prodávají bomby i s kufříkama. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se režisér a scénárista změnil, jde o slušné pokračování v podobném duchu, jako byla jednička. Téměř identické obsazení, ale tentokrát se vypravíme do vesmíru. Tvůrci se krom situačních gagů, inspirovali u Vesmírné odyssey, ale třeba taky u Star Wars. Pro zahraniční, nebo mladší diváky je film vstřícnější...těch popkulturních odkazů je tady méně. Málo je ale oproti předchůdci i dobrých fórů; moc dobře nefunguje skoro celá poslední třetina. Ale i když je dvojka slabší, jsem vcelku spokojený. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě to stejné + krátké a dost nudné soudní přelíčení. Tedy ještě cesta do Chicaga byla nahrazena cestou rovnou na Měsíc, abych byl úplně přesný. Hlavní hrdina, jehož jméno si bezprostředně po zhlédnutí snímku nepamatuji, byl úředně prohlášen za blba, a tak pro něj bylo podstatně složitější let nezmeškat. Jinak jsou vážně všechny vtípky i veškerý humor úmyslně absolutně totožné. V případě tohoto pokračování je jen vše vyhnáno do pořádných extrémů, což mi vyhovovalo. Nostalgie je strážný anděl starších snímků. To jsem teď vymyslel. Dost dobré co? Já snímek viděl poprvé až dnes, takže v mém případě nějaké nadhodnocování nehrozí. Vidím to stejně, jako jsem viděl první díl. 2 *. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VÍTE, JAKÉ TO JE, SE TAKHLE SMÁT?" - "ANO, ANO, VÍM." Dvojku parodující vesmírné fláky vyprodukovalo studio bez ZAZ a proti jejich vůli a po jejím slabém ohlasu padly plány na trojku, inzerovanou zde v závěrečných titulcích. Vznikla tak jedna z nejtěžších filmových kopírek všech dob - poctivě se zopakují snad všechny scénky a fórky z minula, jen minimum z nich je rozvinuto nebo nových. Plusem je, že se také vrátí skoro všichni staří známí, jejichž řady ve finále rozšíří naprosto boží William Shattner ("TADY SOU TISÍCE SVĚTÝLEK A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ, A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ..."), jediná pořádná nová akvizice a kvalitní náhrada za absentujícího Nielsena. A nemůžu zapomenout na scénky útěku z blázince ve světle reflektorů, házení uhlí do kotle raketoplánu, soudní proces (s flashbackem uvnitř flashbacku!) nebo gag s poléváním davu před letištní budovou žhavým olovem. "CHCI VĚDĚT VŠECHNO, CO SE STALO AŽ DO TEĎKA." - "DOBŘE, TAK NEJDŘIV SE ZEMĚ OCHLADILA A POTOM SE OBJEVILI DINOSAUŘI. ALE BYLI MOC VELKÝ A TLUSTÝ A POCHCÍPALI A PROMĚNILI SE V ROPU. A PAK PŘIŠLI ARABOVÉ A ZAČALI SI KUPOVAT MERCEDESY..." ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama