Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Vskutku pozoruhodné a ako inak aj veľmi zábavné. Postavy sú tiež fajn (jediný kto ma trochu štve je Steve a jeho partia, okrem iného ten Japonec mi pripomína Ling Ling z Drawn Together ). Najredšej mám rozhodne Francine. Humor je tiež podľa môjho gusta, dosť drsný a ironický ale inteligentný, paródie na popkultúru sa vyskutujú narozdiel od FG menej, čo v tomto prípade nie je na škodu. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Family Guy s jinými postavami a souvisle se táhnoucím příběhem bez retrospektivních vložek. Vtáhl mě do sebe téměř ihned a nevyskytuje se zde žádná nevýrazná postava. Téměř všichni by mohli mít svůj vlastní seriál nebo dokážou v klidu utáhnout svou vlastní epizodu, aniž by z toho vzniklo něco nezáživného. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Autorský rukopis Setha McFarlanea je tady znát, zejména v hodně - a místy opravdu hodněhodně - nevybíravém a někdy i krutém humoru. Hlava rodiny je ostře zakotvená konzerva, nicméně terčem se tady stávají jak  typičtí republikáni, tak i ostatní skupiny, jako jsou různé rasové menšiny, homosexuálové a v podstatě kdokoli další. Nejzábavnější figura je nejspíš mimozemský ilegál Roger. Zvlášť mne pobavil díl, kde Steveovi namluvil, že ho vzali do školy čar v Bradavicích, a místo toho ho zavedl do výrobny drog plné potetovaných Mexičanů. Nebo díl, kde se rodina přestěhuje do Saudské Arábie a old-school systém se značné části rodiny zalíbí. K páté hvězdičce chybí trochu lepší vyrovnanost dílů a širší škála postav. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tomuto seriálu odolával, viděl jsem první 2 série a přišlo mi to jako kravina, takový špatný Family guy, vlastně vždy, když někdo udělá další animák, tak mi to příjde většinou jako kravina, například Futurama (nechápu to hodnocení, je to sračka), Cleveland show a tak dále, jsem rád, že jsem dal American dad další šanci, protože jsem už nevěděl na jakej animák koukat, tak jsem si pustil American Dad od 3 série a musím říct, že se sérii od série lepší, postavy jsou vtipnější a dokonce se u dílu párkrát zasměji. Takže nakonec spokojenost a nejspíš budu koukat i na další série :) zatím jsem na konci 5. série. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod slabších, ale pak se to zvrtlo v naprostou špičku. Tak jako Griffinovi jsou co se týče slušnosti někde mezi Simpsony a South Parkem, tak American Dad je někde mezi Simpsonovými a Griffiny... ale spíše se blíží Griffinům. Všechny postavy jsou tady naprosto skvělé, přičemž vede mimozemšťan Roger a otec rodiny Stan. Roger totiž dokáže tak neskutečně zahláškovat, že i když se semtam vyskytne slabší díl, on to všechno dkáže zachránit. A když už ani on ne, pak je tu ještě ryba Klaus. Prostě nářez. Simpsni jsou oproti tomu nuda k uzoufání(dřív jsem je žral, ale po tomhle jsem vysoký názor na ně byl nucen poněkud snížit) P.s.: Příčku v oblíbených sdílí s Griffiny ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. (GreatestFan)
  • Noviny Langley Falls Post, ktoré Stan číta v úvode majú v každej epizóde iný titulok. V štvrtej sérii bol vždy iný titulok nahradený Rogerom vo vždy inom prevleku. (Vrtto)

Reklama

Reklama