Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Autorský rukopis Setha McFarlanea je tady znát, zejména v hodně - a místy opravdu hodněhodně - nevybíravém a někdy i krutém humoru. Hlava rodiny je ostře zakotvená konzerva, nicméně terčem se tady stávají jak  typičtí republikáni, tak i ostatní skupiny, jako jsou různé rasové menšiny, homosexuálové a v podstatě kdokoli další. Nejzábavnější figura je nejspíš mimozemský ilegál Roger. Zvlášť mne pobavil díl, kde Steveovi namluvil, že ho vzali do školy čar v Bradavicích, a místo toho ho zavedl do výrobny drog plné potetovaných Mexičanů. Nebo díl, kde se rodina přestěhuje do Saudské Arábie a old-school systém se značné části rodiny zalíbí. K páté hvězdičce chybí trochu lepší vyrovnanost dílů a širší škála postav. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Seriál American Dad se mi jeví mnohem lépe. Hlava rodiny Stan je zcela jiný typ člověka než Peter nebo Houmer. Pracuje u CIA a narozdíl od nich neholduje alkoholu, je zodpovědný a dalo by se říct, že má rysy drsňáka. Svým způsobem je to hrdinný typ. Avšak je velice netolerantní, kontroverzní a snaží se vždy, aby bylo po jeho. U mě rozhodně zajímavější postava než Peter. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším sériím Family Guye vyváženější. Nejde tu ani o to, že hlavní postava je agent CIA jako ortodoxní republikán a že má na svou rodinu dopad. I když se s pozdějšími sériemi pomalým tempem klidní. Mimozemšťan Roger je skvělý, ale až v pozdějších sériích, když se z něj stává Eric Cartman a Jacques Clouseau dohromady. Dostaly mě též až absurdní situace schválně narážející na kontinuitu. A Patrick Stewart místo Adama Westa (byť mu zde změnili jméno). Ovšem i přes tu skvěle napsanou satiru jde každý díl narozdíl od Family Guye podle stejného schématu, byť se to seriál snaží zamaskovat co nejvíc. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod slabších, ale pak se to zvrtlo v naprostou špičku. Tak jako Griffinovi jsou co se týče slušnosti někde mezi Simpsony a South Parkem, tak American Dad je někde mezi Simpsonovými a Griffiny... ale spíše se blíží Griffinům. Všechny postavy jsou tady naprosto skvělé, přičemž vede mimozemšťan Roger a otec rodiny Stan. Roger totiž dokáže tak neskutečně zahláškovat, že i když se semtam vyskytne slabší díl, on to všechno dkáže zachránit. A když už ani on ne, pak je tu ještě ryba Klaus. Prostě nářez. Simpsni jsou oproti tomu nuda k uzoufání(dřív jsem je žral, ale po tomhle jsem vysoký názor na ně byl nucen poněkud snížit) P.s.: Příčku v oblíbených sdílí s Griffiny ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale American Dad! patrí na špicu tých najlepších seriálov. Family Guy to občas veľmi preháňa, Simpsonovci sú až veľmi jednoduchí a detskí. American Dad! je presne niekde medzi nimi. A preto je tento seriál trochu lepší, než Family Guy a Simpsonovci, obzvlášť zo začiatku a akonáhle si na postavy zvyknete a viete, čo od nich čakať, stane sa American Dad! vedľa Family Guy ďalšou seriálovou drogou. Hoci je pôvodný koncept trochu podobný Family Guy (rodina plus hovoriace tvory), je to len trademark tvorcov a ďalší priebeh seriálu a správanie postáv sa od Family Guy líšia. Neexistuje snáď lepší animovaný seriál, u ktorého by som sa tak nasmial. Dokonca si trúfam tvrdiť, že žiadny diel nemá chybu, všetko je tak neuveriteľne absurdné, že vás to posadí na prdel. Je to ako droga. Ešte by som vám odporučil seriál Brickleberry. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. (GreatestFan)

Reklama

Reklama