Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední zlatý výstřel jedné velké éry skvělých filmových parodií. Dějová osa vtipně reflektující Uprchlíka funguje doplněna o bezpočet dalších odkazů bravurně, fórů je na tak krátký časový rozsah neskutečné množství a hlavně, většinu z nich lze považovat za výborné až geniální (záleží samozřejmě hodně na tom, jak dobře znáte či neznáte filmy, na které se právě odkazuje). Romantická linie sice postrádá šmrnc a nápad, ale chvilky bezpředmětného žvatlání zase bohatě vynahrazuje jednak stoprocentně účinný výkon Leslieho Nielsena, a také dokonalý Richard Crenna, který si v roli Tommy Lee Jonese krade pro sebe každou scénu, v níž se objeví. Sobecky zastávám názor, že koho Utopenec svým obsahem nepobaví, ten má coby filmový fanoušek ještě na čem pracovat :-) 85% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když dostal Tommy Lee Jones oscara za roli v Uprchlíkovi, tak kde ho má sakra Richard Crenna za roli v Utopenci na útěku? Na parodie moc nejsem, ale tohle je jedna z mála, které snesu, a to klidně pořád dokola. Líbila se mi, a to hodně, hlavně díky Lesliemu a Richardovi. Pár nezapomenutelných scén a vtípné herecké výkony dokážou udělat divy. Určitě jedna z nejlepších parodií, z které by si ty dnešní sračky měly vzít příklad. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších filmových parodií, která ani po letech neztratila nic ze svého půvabu. Divák si připomene spoustu velkých a slavných filmů a i když ne všechny parodické scény zafungovaly na 100 procent, baví se od začátku až do konce. Leslie Nielsen i ostatní si scény náramně užívají zrovna tak a to v záplavě nejnovějších "rychlokvašených" a brzy zapomenutých filmů i "velkofilmů" není zdaleka málo. Jediná drobná nevýhoda tohoto povedeného snímku je to, že břišní svaly, bránice i čelisti dostávají docela dost zabrat, takže jedinci v pokročilejším věku se z tohoto parodického nadělení vzpamatovávají (tělesně i duševně) docela dost dlouho. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Slabší jak bláznivá střela, ale stále ten skvělý Frank Drebin. Nejlepší komik a doba, kdy ještě parodie na filmy měly trochu úcty k divákovi, absurdnosti měli svou hranici, humor k zasmání - obvzlášt pokud byl dirigován Leslie Nielsenem. Nikoliv absolutní slátaniny pro ''braindead'' teenagery a podobné potraty. Takže tak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud nadpozemsky vyvinutí záchranáři odmítají vstoupit do studené vody, vlaky lišácky nahánějí nevinné odsouzené po lese, vyšetřovatelé staví statistiku nad instinkt, obě osudové krásky jsou svůdnější než druhá odmocnina věku hlavního hrdiny a počet parodovaných snímků se limitně blíží k nekonečnu, tak já jsem naprosto spokojen a proto nehodlám zveřejňovat nemalé množství mých nepodstatných výtek. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)

Reklama

Reklama