Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film už tak dobrý jako jeho animovaný předchůdce není. Jasně je tu kupa pěkných psů, uhrančivá a hlavně zlomyslná Glenn Close a několik povedených humorných scén. Tahle rodinná podívaná neurazí, ale ani zrovna moc nenadchne. Přece jenom bych dal raději přednost animáku, když už bych si musel vybrat. Takže i já se přikloním k průměrnému ohodnocení…50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na scéně Glenn Close, film se proměňuje v úžasnou hyperstylizovanou avantgardní a energickou podívanou. Jakmile v obraze není, jde o unylou devadesátkovou komedii. Průměrné hodnocení tu je k ničemu - ten film zanechává ve svých nejsilnějších momentech ten nejlepší možný dojem v rámci toho, čím může být. Holt to nezvládá konstantně. ()

Reklama

Jillen 

všechny recenze uživatele

:) když si dnes po těch letech vzpomenu jak jsme na to s rodiči šli do kina a stála se 100 metrová fronta a my se těsně před pokladnou dozvěděli, že je vyprodáno měl jsem jakožto 6 letý capart v očích slzy, ale dnes když tak zavzpomínám dostává se mi do tváře úsměv...a zamyšlení..."Sakra, jak jsem se na to jen mohl těšit?!"...možná to je tím, že prostě tenhle film plní svůj účel...zapůsobuje na malé publikum...takže nostalgické 3* Dávám 50% ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu na odpočinkové odpoledne. S kouzelným pohádkovým koncem kdy se konečně díky "bestii" (Glenn Close) podaří Rogerovi napssat hru, která se bude líbit a koupí si anglické sídlo pro své i nesvé dalmatiny. Trochu ubrat inteligence zvířatům, přidat ji lidem a ubrat kouzelnosti lidem a přidat zvířatům. Jiank dokonalá práce se zvřaty. Za tři. ()

axel01 

všechny recenze uživatele

Kdyby šel vrátit čas, ohodnotila bych film coby dítě plným počtem hvězdiček. Leč, nezbývá než uznat, že je film takovou dětskou nostalgií. Film jsem viděla už před lety, myslela jsem, že bude tedy dokonalý. Leč, nestalo se tak. Svůj dojem musím přehodnotit, poněvadž z diváckého pohledu je film relativně nudný, v každém případě předvídatelný, opravdu snad jen pro milovníky domácích mazlíčků a děti. Jediným silným článkem je postava Cruelly, která mezi tou záplavou pateticky psího děje září jako diamant. Nemůžu se zbavit dojmu, že existuje, aby podívanou vydrželi i ti starší. Leč, ani ona nedokáže film pozvednout na něco víc koukatelného. Znova už bych si film určitě nepustila, ale oceňuji množství práce, kterou museli mít s točením pejsků. Od filmu prostě už dnes čekám něco víc. :o) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Šest z původních patnácti štěňat se jmenují Lucky, Jewel, Dipstick, Fidget, Two Tone a Whizzer. (HappySmile)
  • Film vyvolal obrovskou dalmatinománii a spousta dětí si po zhlédnutí snímku tohoto psa pořídila. Ovšem po pár měsících se velmi zvýšil počet opuštěných a vyhozených dalmatinů. (HappySmile)
  • Na film bylo použito 217 dalmatinů. (Teres)

Reklama

Reklama