Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

codeas 

všechny recenze uživatele

Po stylu komerčních televizí se reklama na tento nový seriál objevovala skoro měsíc dopředu. Původně jsem myslel že celý cyklus bude mít jednotné téma, ale opak je pravdou. Každý film je uzavřeným příběhem na určité téma............ Díl 1 : Tento díl nasadil laťku velmi vysoko. Příběh o tajmném hradu s pokladem, který tam zachovali řád rytířů zvaní templář. Seznamujeme se zde se studentkou Katkou (Zuzka Norisová) a publicistou Armínem (Lukáš Vaculík).Zároveň se zde objevuje Strážce duší - ten má za úkol ochraňovat dávno zapomenutá tajemství (což se mu nějak nevede) a tak dle seriálu jeho hlavním úkolem ochraňovat bezpráví.Záběry jsou jednoduché, je zachována jednota místa a vše se odehrává ve dne....... Díl 2: Příběh je pro naší zemi až tak hodně exotický a vzdálený, že se stává ihned nezajímavým. Záhadná -divně- vypadající maska dokáže pouhím nasazením zabíjet lidi. Dobře možná to je tím že mi Aztécká kultura není moc blízká, ale výkoný herců je přímo děsivý. Staší když se Vás zeptám "Pálí Vám to? "....... Díl 3Nebyl by to tajemný seriál nemít svého upíra. Po minulém dílu, kdy jsme ihne věděli kdo je ten "zlý" v tomto díle se to dozvídáme až na konci....... Díl 4 :Téma cestovnání v čas. Je to v dnešní době možné. Námět je zajímávý. Zpracování je horší. Rychlé -akční- pohyby kamery. Chaos umocňuje většina záběrů ve tmě, kdy se neví co se vlastně děje. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení, zajímavý námět, ale zoufalé zpracování. "Dobové" kostýmy u retrospektiv se mýlí o celá staletí, rádoby děsivé prvky jakoby vypadly z Ladových Bubáků a hastrmanů a střih - jednoznačný odpad. Tvůrcům se u některých epizod podařilo nastříhat dohromady scény z jednoho místa, ale různých časů, atd...Za Vaculíka a Norisovou 2, a ještě s odřenýma ušima... ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem divák, který chce dobře odvedenou práci.A když něco běží na ČT1 v pondělním prime-timu tak ji taky očekává.Statickou kameru, příšernou hudbu a herecké výkony Šimáčkova ochotnického spolku Horní Dolní očekávám od dvacetiminutových z internetu stáhlých horůrků.Ovšem i ten nejhorší, natočený v garsonce jednoho z neherců a s litrem kečupu z plastové láhve(s filtrem!) je 100x lepší než tohlencto za několik milionů spíchnuté zábavné veledílo s ustrašenou Zuzanou, nad věcí vždy stojícím Vaculíkem, jemuž viditelně chybí Sagvan a režisérem u něhož si nejsem jistý zda to co bafá v té lulce je skutečně tabák.Poněvadž jestli se za něco takového nestydí tak není při smyslech! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Byl by to dobrý seriál, nebýt Strážce duší a vidin Zuzany Norisové. Není potřeba všechno polopaticky vysvětlovat a na všechno přijít, v tom je kouzlo, tajemno, záhada. To se tady nepovedlo, zajímavé zápletky, tajemné události i předměty, záhady, jsou ubity jejich rozuzlením či koncem bez pointy. Vaculík toho moc neukázal, dialogy jsou někdy úděsné, každopádně lepší hodnocení sráží amatérské herecké "výkony" vedlejších postav. I tak trochu lepší než další "díla" té doby. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Mne se to docela libi. Preci jen je to zase neco trochu jineho, nez nam vetsinou televize nabizeji a to se urcite musi ocenit. Nejedna se o zadnou Pojistovnu, Misto nahore nebo nedej boze Rodinna pouta. Jak uz to v serialech byva, nektere pribehy jsou dobre napsane a dokazou cloveka zaujmout, jine jsou pouze prumer, ktery prilis neoslni. Co se tyka zpracovani, to je urcite dost rozporuplne, ale v ramci televizni produkce se da prekousnout, stejne jako herecky "vykon" Zuzany Norisove(preci jen lepe vypada nez hraje :)). 3* hlavne za napad a atmosferu nekterych dilu, mne to ke spokojenosti staci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • V epizodě „Hrobka času“ se Armín večer po natáčení dokumentu na hradě Zvíkov převlékne do světlých kalhot a bílé košile, v dalším záběru ale na sobě má tmavé kalhoty a černou polokošili. (navabaca)
  • Výstava „Mexická sbírka F. Kasky“ je umístěna v historické budově Národního muzea v Praze na Václavském náměstí. (navabaca)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama