Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Death 

všechny recenze uživatele

Mne se to docela libi. Preci jen je to zase neco trochu jineho, nez nam vetsinou televize nabizeji a to se urcite musi ocenit. Nejedna se o zadnou Pojistovnu, Misto nahore nebo nedej boze Rodinna pouta. Jak uz to v serialech byva, nektere pribehy jsou dobre napsane a dokazou cloveka zaujmout, jine jsou pouze prumer, ktery prilis neoslni. Co se tyka zpracovani, to je urcite dost rozporuplne, ale v ramci televizni produkce se da prekousnout, stejne jako herecky "vykon" Zuzany Norisove(preci jen lepe vypada nez hraje :)). 3* hlavne za napad a atmosferu nekterych dilu, mne to ke spokojenosti staci. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších českých seriálů, už jen proto že je pro ČR tak netypický. V dnešní záplavě nováckých a primáckých břeček a čétooidních rádoby umělečtějších seriálů prostě člověk seriál s takovou tématikou přivítá. Většína příběhů se mi svým zpracováním hodně líbila a herci taky byli slušní. Až budou reprízovat, rád zas zhlédnu. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

15. 6. 2009 Mohl to být dobrý seriál. Ale není. Proč? Scénáře ke všem dílům jsou neuvěřitelně matné, bez fantazie a tahu na branku. Postavy se v nich jen tak motají a melou neuvěřitelně kraviny. Když má být v seriálu nějaká démoničtější scéna, je zaručeně pohřbena mizerným trikovým zpracováním, nebo neschopností zůčastněných režisérů. A Suchařípův démonický kožený kabát vypadá jak koženková imitace od vietnamců. Zkrátka levnost na levnost.Takže bych chtěl tvůrcům vzkázat jediné. Vykašlete se už jednou pro vždy na špatné počítačové triky, na které nemáte prachy. Jediné co po vás chci jsou slušné herecké výkony a dobře napsaný příběh. To snad české kinematografii nikdy problémy nedělalo, né? Jediné pozitivum je, že je to alespoň nechtěně zábavné. Celkově je ale Strážce duší něco jako rozjetá hlava na chodníku. Dělá se vám z toho blbě, ale furt na to musíte čumět. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejdříve pár postřehů: A: Zuzce Norisové krátké vlasy prostě nesluší, takže mě potěšilo, že ve většině dílů je měla delší. B: Intro k první sérii by bylo vhodné do nějakého seriálu někdy v 80. letech, dnes je spíše k smíchu. C: David Suchařípa tu měl velice náročnou úlohu :-) _____ Tolik pár mých postřehů. Strážce duší je seriál, jehož díly jsou většinou vyrovnány, co se týče kvality. A určitá kvalita tu je, protože z hlediska toho, čím Češi poslední dobou zaplavují televizní obrazovky (VKV, Ordinace), je tohle svěží vánek, mezi jinak zatuchlým vzduchem. Sice není zas tak dobrý, ale v porovnání s výše uvedenými by si zasloužil Zlatý Glób. K obsazení prakticky nemám výtek. Je mi totiž zcela upřímně šumák, že Zuzka neumí tak dobře hrát, protože to je jedna z mála, u které mi to zas tak nevadí. Vaculík má taky nejlepší léta za sebou, je to ale pořád velký sympaťák, takže nepůsobí (alespoň na mě) trapným dojmem. A takhle by se dal označit tento seriál, který není vynikající, ale je minimálně sympatický. Za mě neurážející průměr. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Poměrně nadějný český seriál s kolísavou úrovní jednotlivých dílů. Některé příběhy většinou režírované Dušanem Kleinem mě opravdu bavili a hodnotil bych je i čtyřmi hvězdičkami. Ale na jeden takový díl přicházejí další dva špatné a tak seriál jako celek dost srážejí ke dnu. Nakonec dávám tři hvězdičky ale s trochu přimhouřenýma očima. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Tajemné místo, zvané U čarodějnice, kde později v ruinách Armín (Lukáš Vaculík) najde ztracené dítě, bylo točeno ve zřícenině kaple sv. Anny v Horrním údolí. Jde o poslední částečně zachovalou kapli z původního komplexu čtyř poutních kaplí a dalších budov na poutnické cestě z Horního údolí k slavnému poutnímu místu Panny Marie Pomocné nad Zlatými Horami. (LaCasita)
  • Templářský řád byl skutečně zrušen papežskou bulou Vox in excelso Klementem V. v roce 1312. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama